Ajankohtaista Hengitysliitossa

Uutiset

18.08.2017
Oletko sinä tai perheesi ollut asunnoton sisäilmasta oireilun tai sairastumisen vuoksi? Onko sinulla kokemuksia tilapäismajoituksesta? Ole hyvä ja vastaa Hengitysliiton ja sen jäsenyhdistyksen Sisäilmasta sairastuneet ry:n kyselyyn.
16.08.2017
Oulun kaupunki, Hengitysliitto ry ja Rakennusteho Group Oy järjestivät 3.5−3.7.2017 arkkitehtuurikutsukilpailun Lasaretinsaaren alueen kehittämisestä. Kilpailun voittajaksi on yksimielisesti valittu ehdotus nimeltä ”Iso Hali”.
8.08.2017
Kela-kuntoutus loppui vuoden alussa, Hengitysliitto haluaa tukea uniapneaan sairastuneita asiantuntijaluennoilla.

Hengitysliiton blogi

Minna Mattila-Aalto Sytyke-Centre/Hengitysliitto ry
6.06.2017
Minna Mattila-Aalto Sytyke-Centre/Hengitysliitto ry
29.05.2017

Tutustu myös näihin sisältöihin

Tietoa keuhkoahtaumataudista

Keuhkoahtaumatauti on yleensä tupakointiin liittyvä, hitaasti etenevä keuhkosairaus. Keuhkoahtaumataudille (COPD, Chronic Obstructive Pulmonary Disease) on ominaista pienten hengitysteiden pysyvä ahtauma, keuhkokudoksen tuhoutuminen ja hidastunut uloshengitys.

Tietoa astmasta

Astman oireita ovat esimerkiksi yskä, limannousu, hengityksen vinkuminen ja hengenahdistus. Astman hoidon perustana on räätälöity lääkehoito, liikunta ja terveellinen elinympäristö.

Tietoa sisäilmasairauksista

Sisäilman epäpuhtaudet ja kosteus- ja homevauriot voivat johtaa terveysongelmiin ja sairastumiseen. Ympäristöministeriön arvion mukaan Suomessa altistuu päivittäin kosteus- ja homevaurioille 600 000 - 800 000 henkilöä. Sisäilmasta sairastuneiden määrää ei tiedetä.

Tietoa uniapneasta

Uniapnealla tarkoitetaan unenaikaisia hengityskatkoksia. Uniapneassa nielun alueen lihakset veltostuvat unen aikana. Siitä seuraa ylähengitysteiden osittaista ahtautumista, mikä aiheuttaa hengityskatkoksia ja kuorsausta. Lievän uniapnean hoidoksi voi riittää laihdutus. Myös nenän tukkoisuuden hoito auttaa usein etenkin lievää uniapneaa sairastavia. Keskivaikeassa tai vaikeassa uniapneassa ensisijaisena hoitomuotona on ylipainehengityshoito (CPAP).

Sosiaalisessa mediassa