Ajankohtaista Hengitysliitossa

Uutiset

22.06.2016
Eduskunta hyväksyi tiistaina 21.6.2016 täysistunnossa tupakkalain uudistuksen toisessa käsittelyssä. Laki sisältää monia myönteisiä uudistuksia terveydensuojelun ja savuttomien ympäristöjen turvaamisen näkökulmasta.
20.06.2016
Hengitysliiton neuvontapuhelimet jäävät kesätauolle Stumppia lukuun ottamatta. Keskustoimisto on suljettuna 4.-29.7. Oikein hyvää kesää kaikille!
17.06.2016
Paljon flavonoideja sisältävä suklaa saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan vaikuttaa ainakin verenpaineeseen ja työmuistiin.

Hengitysliiton blogi

Janne Elovirta Hengitysliitto
14.06.2016
Janne Elovirta Hengitysliitto
25.05.2016
Markku Hyttinen Hengitysliitto
25.05.2016

Tutustu myös näihin sisältöihin

Tietoa astmasta

Astman oireita ovat esimerkiksi yskä, limannousu, hengityksen vinkuminen ja hengenahdistus. Astman hoidon perustana on räätälöity lääkehoito, liikunta ja terveellinen elinympäristö.

Tietoa sisäilmasairauksista

Sisäilman epäpuhtaudet ja kosteus- ja homevauriot voivat johtaa terveysongelmiin ja sairastumiseen. Ympäristöministeriön arvion mukaan Suomessa altistuu päivittäin kosteus- ja homevaurioille 600 000 - 800 000 henkilöä. Sisäilmasta sairastuneiden määrää ei tiedetä.

Tietoa uniapneasta

Uniapnealla tarkoitetaan unenaikaisia hengityskatkoksia. Uniapneassa nielun alueen lihakset veltostuvat unen aikana. Siitä seuraa ylähengitysteiden osittaista ahtautumista, mikä aiheuttaa hengityskatkoksia ja kuorsausta. Lievän uniapnean hoidoksi voi riittää laihdutus. Myös nenän tukkoisuuden hoito auttaa usein etenkin lievää uniapneaa sairastavia. Keskivaikeassa tai vaikeassa uniapneassa ensisijaisena hoitomuotona on ylipainehengityshoito (CPAP).

Tietoa keuhkoahtaumataudista

Keuhkoahtaumatauti on yleensä tupakointiin liittyvä, hitaasti etenevä keuhkosairaus. Keuhkoahtaumataudille (COPD, Chronic Obstructive Pulmonary Disease) on ominaista pienten hengitysteiden pysyvä ahtauma, keuhkokudoksen tuhoutuminen ja hidastunut uloshengitys.

Sosiaalisessa mediassa