Ajankohtaista Hengitysliitossa

Uutiset

14.07.2017
Hittituotteeksi osoittautunut Suomi liikkuu 100 -lasissa keppijumppa liikutti ihmisiä Porissa. Mukaan lähtivät niin kansalaiset, julkkikset kuin Suomi Areenan juontajatkin.
20.06.2017
Sisäilma- ja korjausneuvontapuhelin ja sosiaali- ja terveysturvan puhelinneuvonta jäävät kesätauolle. Keskustoimisto on suljettuna 3. - 30.7.

Hengitysliiton blogi

Minna Mattila-Aalto Sytyke-Centre/Hengitysliitto ry
6.06.2017
Minna Mattila-Aalto Sytyke-Centre/Hengitysliitto ry
29.05.2017

Tutustu myös näihin sisältöihin

Tietoa keuhkoahtaumataudista

Keuhkoahtaumatauti on yleensä tupakointiin liittyvä, hitaasti etenevä keuhkosairaus. Keuhkoahtaumataudille (COPD, Chronic Obstructive Pulmonary Disease) on ominaista pienten hengitysteiden pysyvä ahtauma, keuhkokudoksen tuhoutuminen ja hidastunut uloshengitys.

Tietoa astmasta

Astman oireita ovat esimerkiksi yskä, limannousu, hengityksen vinkuminen ja hengenahdistus. Astman hoidon perustana on räätälöity lääkehoito, liikunta ja terveellinen elinympäristö.

Tietoa sisäilmasairauksista

Sisäilman epäpuhtaudet ja kosteus- ja homevauriot voivat johtaa terveysongelmiin ja sairastumiseen. Ympäristöministeriön arvion mukaan Suomessa altistuu päivittäin kosteus- ja homevaurioille 600 000 - 800 000 henkilöä. Sisäilmasta sairastuneiden määrää ei tiedetä.

Tietoa uniapneasta

Uniapnealla tarkoitetaan unenaikaisia hengityskatkoksia. Uniapneassa nielun alueen lihakset veltostuvat unen aikana. Siitä seuraa ylähengitysteiden osittaista ahtautumista, mikä aiheuttaa hengityskatkoksia ja kuorsausta. Lievän uniapnean hoidoksi voi riittää laihdutus. Myös nenän tukkoisuuden hoito auttaa usein etenkin lievää uniapneaa sairastavia. Keskivaikeassa tai vaikeassa uniapneassa ensisijaisena hoitomuotona on ylipainehengityshoito (CPAP).

Sosiaalisessa mediassa