Ajankohtaista Hengitysliitossa

Uutiset

27.04.2016
Työterveyslaitoksen tuore ohje antaa kiinteistöjen omistajille, isännöitsijöille ja hallituksille tietoa ja neuvoja vahinkosaneerauksen tilaamiseen.
25.04.2016
Vaikka Suomen ilmanlaatu on suhteellisen hyvä verrattuna muuhun Eurooppaan, puun pienpolton ja katupölyn pienhiukkasten aiheuttamat terveyshaitat eivät ole vähentyneet.
18.04.2016
Tuoreen tutkimuksen mukaan passiiviselle tupakoinnille altistuvien keuhkoahtaumatauti oireilee enemmän ja heillä on myös enemmän vakavia oireiden pahenemisjaksoja kuin potilailla, jotka eivät altistu tupakalle.

Hengitysliiton blogi

Päivi Suuniittu Hengitysliitto
29.04.2016
Janne Elovirta Hengitysliitto
22.04.2016
Pirkko Moisio Hengitysliitto
20.04.2016
Elina Ranta Pieni ele
8.04.2016

Tutustu myös näihin sisältöihin

Tietoa astmasta

Astman oireita ovat esimerkiksi yskä, limannousu, hengityksen vinkuminen ja hengenahdistus. Astman hoidon perustana on räätälöity lääkehoito, liikunta ja terveellinen elinympäristö.

Tietoa sisäilmasairauksista

Sisäilman epäpuhtaudet ja kosteus- ja homevauriot voivat johtaa terveysongelmiin ja sairastumiseen. Ympäristöministeriön arvion mukaan Suomessa altistuu päivittäin kosteus- ja homevaurioille 600 000 - 800 000 henkilöä. Sisäilmasta sairastuneiden määrää ei tiedetä.

Tietoa uniapneasta

Uniapnealla tarkoitetaan unenaikaisia hengityskatkoksia. Uniapneassa nielun alueen lihakset veltostuvat unen aikana. Siitä seuraa ylähengitysteiden osittaista ahtautumista, mikä aiheuttaa hengityskatkoksia ja kuorsausta. Lievän uniapnean hoidoksi voi riittää laihdutus. Myös nenän tukkoisuuden hoito auttaa usein etenkin lievää uniapneaa sairastavia. Keskivaikeassa tai vaikeassa uniapneassa ensisijaisena hoitomuotona on ylipainehengityshoito (CPAP).

Tietoa keuhkoahtaumataudista

Keuhkoahtaumatauti on yleensä tupakointiin liittyvä, hitaasti etenevä keuhkosairaus. Keuhkoahtaumataudille (COPD, Chronic Obstructive Pulmonary Disease) on ominaista pienten hengitysteiden pysyvä ahtauma, keuhkokudoksen tuhoutuminen ja hidastunut uloshengitys.

Sosiaalisessa mediassa