Terveyspalvelut kunnissa

Kunnilla on palvelujen järjestämisvastuu. Terveydenhuolto huolehtii kuntoutusohjauksesta, kuntoutuksesta, apuvälineistä ja kotisairaanhoidosta. Kunnan terveystoimi vastaa hoitotakuusta, hoitoketjusta perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä.

Jokaisella terveydenhuollon toimintayksiköllä on nimetty potilasasiamies, joka neuvoo ja antaa tietoa potilaan asemasta ja oikeuksista.

Terveydenhuollon maksukatto

Vuonna 2022 terveydenhuollon maksukatto on 692 euroa vuodessa. Maksukaton täyttymisen seuranta on jokaisen palvelujen käyttäjän vastuulla.

Maksukattoon sisältyvät lyhytaikainen laitoshoito kuten sairaalan vuorokausimaksu, terveyskeskus- ja poliklinikkamaksut, julkisen terveydenhuollon antama fysioterapia, kuntoutus- ja siedätyshoidot sekä suun terveydenhuollon käynti- ja toimenpidemaksut (hammasteknisiä kuluja, kuten proteeseista, purentakiskoista, oikomiskojeista ja uniapneakiskoista aiheutuvia hammasteknisiä kuluja lukuun ottamatta).

Maksukattoon eivät sisälly yksityiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset, sairaankuljetus tai lääkärintodistukset.

Hoitoasiakirjat

Omiin hoitoasiakirjoihisi pääset tutustumaan Kanta ja Omakanta -verkkopalvelussa.

Omakanta-palvelussa voit tarkistaa omat resepti- ja terveystietosi sekä lähettää sähköisen reseptin uusimispyynnön.

Muista myös hoitosuunnitelma, joka tehdään potilaan ja hoitavan lääkärin yhteistyönä. Kysy asiasta seuraavalla hoitokäynnillä. Pidä yllä itse ajantasaista lääkityslistaa kaikista lääkkeistäsi!

sosiaaliturvaraportti kansi

Raportti sosiaaliturvasta ja hengityssairaan palveluista

Kokemustietoa, ratkaisuja ja ratkaisuehdotuksia.

Sosiaaliturvaopas

Opas tarjoaa selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista.