Ajankohtaista Hengitysliitossa

Uutiset

17.10.2017
Hengitysliitto haluaa muistuttaa Asunnottomien yönä, että sisäilmasta sairastuminen voi aiheuttaa tilapäismajoituksen tarvetta ja jopa asunnottomuutta. Näin ei kuitenkaan olisi pakko olla.
11.10.2017
Uniapneaa sairastavien Kela-kuntoutus loppui tämän vuoden alussa. Hengitysliitto tukee sairastuneita järjestämällä asiantuntijaluentoja, joihin jokainen voi osallistua etäyhteydellä.
9.10.2017
Osaatko kuvitella, miltä elinsiirron odottaminen tuntuu? Suomessa yli 500 ihmisen ei tarvitse kuvitella, sillä he tietävät. Tänään 9.10. alkavan Elinsiirtoviikon Odota-kampanjassa kuullaan heidän kokemuksiaan.

Hengitysliiton blogi

Päivi Suuniittu Hengitysliitto
11.09.2017
Minna Mattila-Aalto Sytyke-Centre/Hengitysliitto ry
6.06.2017

Tutustu myös näihin sisältöihin

Tietoa keuhkoahtaumataudista

Keuhkoahtaumatauti on yleensä tupakointiin liittyvä, hitaasti etenevä keuhkosairaus. Keuhkoahtaumataudille (COPD, Chronic Obstructive Pulmonary Disease) on ominaista pienten hengitysteiden pysyvä ahtauma, keuhkokudoksen tuhoutuminen ja hidastunut uloshengitys.

Tietoa astmasta

Astman oireita ovat esimerkiksi yskä, limannousu, hengityksen vinkuminen ja hengenahdistus. Astman hoidon perustana on räätälöity lääkehoito, liikunta ja terveellinen elinympäristö.

Tietoa sisäilmasairauksista

Sisäilman epäpuhtaudet ja kosteus- ja homevauriot voivat johtaa terveysongelmiin ja sairastumiseen. Ympäristöministeriön arvion mukaan Suomessa altistuu päivittäin kosteus- ja homevaurioille 600 000 - 800 000 henkilöä. Sisäilmasta sairastuneiden määrää ei tiedetä.

Tietoa uniapneasta

Uniapnealla tarkoitetaan unenaikaisia hengityskatkoksia. Uniapneassa nielun alueen lihakset veltostuvat unen aikana. Siitä seuraa ylähengitysteiden osittaista ahtautumista, mikä aiheuttaa hengityskatkoksia ja kuorsausta. Lievän uniapnean hoidoksi voi riittää laihdutus. Myös nenän tukkoisuuden hoito auttaa usein etenkin lievää uniapneaa sairastavia. Keskivaikeassa tai vaikeassa uniapneassa ensisijaisena hoitomuotona on ylipainehengityshoito (CPAP).

Sosiaalisessa mediassa