Heikki Huotari sairastui työpaikkansa sisäilmasta

Heikki Huotari koki työpaikallaan vakavia oireita ja epäilyt sisäilmaongelmista heräsivät. Työnantaja kuitenkin vähätteli niitä ja työkaveritkin ottivat asian johdosta etäisyyttä. Heikki jäi yksin.

Lopuksi hän menetti tajunsa työpaikan vessassa ja satutti päänsä lavuaariin. Sen jälkeen työpaikalle ei enää ollut paluuta. Heikin kunto oli pahimmillaan niin huono, että hän hädin tuskin kykeni kävelemään. 

Heikki ei saanut ammattitautidiagnoosia

Ammattitautidiagnoosia ei voitu kirjoittaa, koska Heikki ei kyennyt tekemään PEF-puhalluksia, jotka olisivat todentaneet tilanteen. Hän olisi voinut katkeroitua, mutta päätti valita toisin ja ryhtyi auttamaan muita sisäilmasta sairastuneita.

Klikkaa videota ja katso Heikin tarina >>

Lahjoittamalla autat sisäilmasta sairastuneita

Lahjoittamalla autat meitä kehittämään sisäilmasta sairastuneiden vertaistukea.

Lahjoitusvaroilla tuotetaan myös koulujen oppilaille suunnattuja, sisäilmatietoutta parantavia oppimateriaaleja ja helpotetaan Santran ja Pihlan kaltaisten sisäilmaevakkojen etäyhteydellä tapahtuvaa opiskelua.

Lisäksi tuotamme varoilla tietoa ja neuvontaa sisäilmaongelmien korjaamiseksi ja ennalta ehkäisemiseksi.

Katso myös

Koulun sisäilmasta sairastuneet kasiluokkalaiset Santra ja Pihla ovat nykyajan evakkoja. Tytöt ovat kokeilleet 15 eri opiskelupaikkaa, kuten kahviloita ja muita yleisiä tiloja. Peruskoulua he käyvät tänä päivänä Skypen välityksellä.
Vuonna 2014 Kaurialan koulussa ilmeni sisäilmaongelmia. Kaikki koululaiset siirtyivät opiskelemaan väistötiloihin Hämeenlinnan Ammattikorkeakouluun. Yläastelaiset Santra ja Pihla, joille sisäilmaongelmat olivat aiheuttaneet vakavia ongelmia, eivät pystyneet opiskelemaan väistötiloissakaan.
Lastenlääkäri Tiina Tuomela puhuu lasten sisäilmaoireilusta
Sisäilmaongelmien oireet ovat moninaisia. Tavallisimpia oireita ovat muun muassa lisääntyneet hengitystieinfektiot sekä silmä- ja nuhaoireet. Tavallista on myös se, että jatkuville sisäilmaongelmille altistuva joutuu infektiokierteeseen.
Homesairaudet ja monikemikaaliyliherkkyys
Professori, sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri Ville Valtonen luennoi aiheesta Homesairaudet ja monikemikaaliyliherkkyys.