Kielet

Pirkko Moisio

Pirkko Moisio on valmistunut kokemustoimijaksi 2016. Hän keikkailee myös Skypen välityksellä.

Katso Pirkko Moision esittelyvideo

Sähköposti: pirkko.moisio@hengitysyhdistys.fi

Motto:

Elämästä voi nauttia, sairaudesta huolimatta.

Aihepiiri:

Sisäilmasairaus, homeet&sädesieni, sisäilmaoireilu, voimavarat, selviytymiskeinot, kokonaisvaltainen hyvinvointi, (endometrioosi).

Jos haluat kuulla, miten sisäilmasairaus vei voimat ja kuinka yllättävä kohtaaminen metsässä muutti elämäni, niin kutsu minut kertomaan tarinani :)

Palvelut:

Luennointi, sisäilmatyöryhmässä työskentely, ym.

Ammattitausta ja osaaminen:

Hyvinvointivalmentaja, lääketeknikko, sairaalahuoltaja, baarimikko, päiväkotiapulainen. Valokuvaus.

Paikallisyhdistys ja keikkailualue:

Hengitysliitto, Pohjois-Suomi (Oulu) ja voin keikkailla ympäri Suomea.

Hengitysliitto sosiaalisessa mediassa

 • Facebook : 2672407962787726

  Hengitysliitto

  Helsingin Sanomissa julkaistiin 26.5. kärkevästi otsikoitu laaja artikkeli sisäilmaongelmien ristiriitaisesta todellisuudesta. Artikkelissa tuotiin esille, ettei vieläkään ole olemassa tutkittua tietoa, mitkä mekanismit kosteusvaurioissa sairastuttavat osan ihmisistä. Se kuitenkin tiedetään, että osa ihmisistä oireilee ja sairastaa sisäilmasta.

  Hengitysliiton mielestä lisää tutkittua tietoa tarvitaan, jotta saadaan hoidettua sekä ihmiset että rakennukset. Sisäilmaongelmia tuottavat kosteus- ja homevaurioiden lisäksi monet muut sisäilman epäpuhtaudet. Jokaisella oireilevalla ja sairastavalla ihmisellä on oikeus tulla kunnioittavasti kohdatuksi ja saada apua tilanteeseensa. Artikkelia lainaten: "Tärkeintä olisi saada palautetta potilaan toimintakyky, edes osittain. Se ei onnistu, jos lääkäri vähättelee potilaan oireita tai ei usko tämän kertomaa."

  Hengitysliiton mielestä astmaan on suhtauduttava vakavasti. Kyseessä on keuhkoputkien limakalvojen pitkäaikainen tulehdussairaus, jonka oireita ovat pitkittynyt yskä, limannousu ja hengenahdistus. Astma on keuhkosairaus, joka on hyvin hoidettavissa lääkityksellä. Hoidon tavoitteena on oireeton arki, joka tarkoittaa sitä, että altistuminen ulkoisille ärsykkeille on katkaistava. Tiloista, jotka provosoivat oireet, on päästävä pois. Ihmisen elämänlaadulle astmaan sairastumisella on väliä.

  Helsingin Sanomien artikkeliin voi tutustua täällä: https://bit.ly/2XaEaMy. Artikkeli avautuu vain HS:n tilaajille.

 • Facebook : 2670313212997201

  Hengitysliitto

  Stumppi-neuvontapuhelin (puh. 0800 148 484) tarjoaa maksutonta tukea ja neuvontaa tupakoinnin lopettamisessa. Stumppiin ja Hengitysliittoon voi tutustua tänään Maailma kylässä | World Village Festival -festivaaleilla. Tulkaa tapaamaan meitä klo 11 alkaen Mahdollisuuksien torille. www.stumppi.fi