Keskustelupalstojen säännöt

Keskustelupalstoilla hengityssairaat ja heidän läheisensä voivat vaihtaa arjessa selviytymiseen ja elämän pyörittämiseen liittyviä ajatuksia ja kokemuksia ympäri vuorokauden.

Keskustelupalstalla esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta Hengitysliiton kantoja. Ylläpito ei käsittele viestejä ennen julkaisemista.

Keskustelupalsta ei ole sopiva paikka hoito-ohjeiden antamiseen; neuvontaa kaivatessaan on aina paras kääntyä oman lääkärinsä puoleen. Hengitysliiton verkkosivuilla on eri aihealueista kysytyimpiin kysymyksiin vastauksia, joista voi myös olla apua.

Kirjoittajan vastuu

Keskusteluun lähetettyjen viestien sisällöstä vastaavat niiden kirjoittajat. Kirjoittaja vastaa siitä, että annetut tiedot ovat oikeita ja koskevat häntä itseään. Toisen henkilön tietojen luvaton käyttö on kiellettyä. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi yksityishenkilöiden nimet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Kirjoittaja vastaa itse niistä mahdollisista seurauksista, joita aiheutuu toisen henkilön henkilö- tai muiden tietojen väärinkäyttämisestä. Kirjoittajaa suositellaan harkitsemaan omien tietojen ilmoittamista viestissä. Niiden julkaisemiseen internetissä saattaa liittyä tietosuojariskejä.

Huom. Muistathan, että viesti voi olla lainvastainen, jos se esimerkiksi loukkaa toisen kunniaa tai levittää toisen yksityisyyttä koskevia tietoja.

Keskustelun valvonta

Hengitysliiton verkkotoimitus valvoo ja tarvittaessa editoi keskustelupalstoja, mutta ei ole vastuussa viesteissä mahdollisesti olevista loukkaavista mielipiteistä tai sanamuodoista. Ylläpito poistaa viestit, joissa on mainoksia, linkkejä aiheeseen kuulumattomiin sivuihin tai ovat muuten asiattomia.

Mahdollisissa häirintätapauksissa, ota yhteyttä ylläpitoon sähköpostilla: tiedotus(a)hengitysliitto.fi.

Ohjeita kirjoittajille

Keskustelupalstoille voi kirjoittaa kuka tahansa sivustolle rekisteröitynyt henkilö. Kun kirjoitat viestejä keskustelupalstalle varmista, että viestisi liittyy aiheeseen. Hyvä keskustelija kunnioittaa muita, on kohtelias ja ystävällinen, eikä tarkoituksella provosoi riitoja tai hauku muita keskustelijoita.

Kirjoita pienillä kirjaimilla, koska KAPITAALIT TULKITAAN HUUTAMISEKSI, mikä ei ole kohteliasta muita kohtaan.

Ihmisillä on usein toisistaan eriäviä mielipiteitä ja tulkintoja asioista. Kommunikointitapoja ja -tyylejä on myös monia. Yhdelle ihmiselle suora puhe voi olla osoitus rehellisyydestä, toiselle taas hienotunteisuuden puutteesta. Hyvä keskustelija harkitsee aina kenelle vastaa, mitä vastaa ja miten vastaa. Tunnekuohuissa kirjoittamista kannattaa välttää.

Ensikertalaisen kannattaa seurata palstalla näkyviä nimimerkkejä ja ottaa käyttöön oma nimimerkki. Kloonaus eli toisen nimimerkin tahallinen käyttö ei kuulu hyvään netikettiin. Myös nimimerkin alituinen vaihtaminen on hyvän netiketin vastaista. Jos kuitenkin haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, on kohteliasta ilmoittaa siitä muille keskustelijoille.

Mieltä painavasta aiheesta voi aloittaa keskustelun kirjoittamalla uuden aloitusviestin. Ensikertalaisen kannattaa kuitenkin lukea läpi vanhoja viestejä, jottei vahingossa kirjoita lähiaikoina jo käsitellystä aiheesta. Uusi viesti kannattaa otsikoida sisältöä kuvaavaksi. 

Hengitysliitto sosiaalisessa mediassa