Elämä korona-aikana – 3 näkökulmaa arjessa selviämiseen

25.05.2020
Meiltä
ruusu
Miten korona muutti arjen? Millainen koronatauti on keuhkosairaille? Mitä ei-riskiryhmäläisten on hyvä tietää? Hengitysliiton verkkoluennot tuovat ratkaisuehdotuksia niin riskiryhmien kuin jokaisen suomalaisen arkeen.

Korona muutti elämän – mitä neuvoksi nyt, kun poikkeukselliset ajat kestävät edelleen? Mitä pidemmälle koronapandemia etenee, sitä enemmän lääketieteellistä tietoa kertyy. Myös arjen kokemustieto on arvokasta etenkin riskiryhmiin kuuluville keuhkosairaille. 

Kesäkuussa Hengitysliitto järjestää 2 verkkotapahtumaa, jossa puheenvuoron saavat vuorollaan lääkäri, aivotutkija, kokemusasiantuntija sekä vuorovaikutuksen asiantuntija. Jokaisella on oma lähtökohtansa arvioida korona-arjessa selviämisen keinoja.

Verkkoluennot ovat kaikille avoimia ja niihin pääsee alla olevien linkkien kautta. Tapahtumista ei tehdä tallenteita.

Tervetuloa kuulolle!

Lääketieteellinen näkökulma

Tiistaina 2.6. klo 17.00–18.00: Mihin kaikkeen koronavirus vaikuttaa? Sairastamisen ja toipumisen kirjo. Keuhkotauteihin ja allergologiaan erikoistuva lääketieteen tohtori Jere Reijula alustaa ja vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin. 

Lue lisää koronaillasta ja osallistu täällä

Aivotutkimus, vuorovaikutus ja kokemuksen ääni

5.6. klo 14.00–17.30: Hengitysliiton järjestökoulutustapahtuma Helin kesä järjestetään perjantaina 5.6.2020 jo 58. kerran. Tänä vuonna koulutus on avoin kaikille kiinnostuneille.

14.00–14.15 Tervetuloa Helin kesään

Hengitysliiton toiminnanjohtaja Markku Hyttinen ja järjestöjohtaja Mervi Puolanne.

14.15–15.15 Elämä koronan jälkeen. Miten hyviä asioita tapahtuu? Miten uuteen arkeen totutellaan? Miten itseään ja muita voi auttaa sopeutumisessa? Mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Aivotutkimuksen tohtori Ville Ojanen.

15.30–16.00 Kokemuksia erillään olosta. Ajatuksia yhteisöllisyyteen, yhdessä olemiseen ja yhdessä tekemiseen. Kokemustoimija Eeva-Liisa Peltonen.

16.10–17.10 Rakentavaa vuorovaikutusta verkossa ja kasvokkain. Vuorovaikutusmuotoilija Simo Routarinne.

17.10–17.30 Päätössanat

Lue lisää ja osallistu täällä