Exove ja Hengitysliitto aloittivat yhteistyön tupakoinnin vähentämiseksi

4.09.2017
Meiltä
Stumppi Tukea tupakoinnin lopettamiseen
Hengitysliitto ja Exove edistävät tupakoinnin lopettamista uudistamalla Hengitysliiton Stumppi-verkkopalvelun.

Hengitysliitto uudistaa brändejään ja viestintäänsä vuoden 2017 aikana, ja nyt toteutettava Stumppi-palvelun uudistus on osa tätä laajempaa kokonaisuutta. Exove toteuttaa uuden verkkopalvelun avoimen lähdekoodin alustalla. Uudesta palvelusta tehdään aiempaa selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Tavoitteena on tukea sekä tupakoinnin lopettamista että tupakoimattomana pysymistä.

Hengitysliiton terveysasiantuntija Maija Kolstelan mukaan tupakointi on vähentynyt, mutta työtä savuttomuuden edistämiseksi tarvitaan yhä:

"Stumppi.fi-verkkosivusto on vakiinnuttanut paikkansa tupakoinnin lopettamista harkitsevien ja siinä tukea tarvitsevien virtuaalisena kohtaamispaikkana. Uudistuvassa palvelussa haluamme antaa käyttäjille yhä enemmän konkreettisia työkaluja ja kannustaa hyvien kokemusten jakamiseen. Verkkopalvelun lisäksi Stumppi-projektiin kuuluu kiinteänä osana myös puhelinneuvonta. Riippuvuuksista, kuten tupakanpoltosta, on mahdollista päästä irti. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa savuton elämä."

Exoven henkilöstöjohtaja Nina Holviala on iloinen alkavasta yhteistyöstä:

"Exovella kannustamme työntekijöitä terveellisempiin elämäntapoihin, ja työntekijämme saavatkin täyden työterveyshuollon tuen, mikäli haluavat lopettaa tupakoinnin. Työnantaja tukee tarvittaessa myös taloudellisesti niissä tilanteissa, kun työntekijä on lopetuksen tueksi hankkimassa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Lisäksi mm. nyt syyskuussa kampanjoimme yhdessä työterveyshuollon kanssa tupakoimattomuuden puolesta. Yhteistyö Hengitysliiton kanssa on arvojemme mukaista, ja olemmekin ylpeitä saadessamme osallistua tähän hankkeeseen."

Hengitysliitto ry on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tehtävänä on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Exove Oy on Pohjois-Euroopan johtavia digitaalisten palveluiden suunnittelijoita ja toteuttajia. Exove auttaa asiakkaitaan kasvattamaan digitaalista liiketoimintaansa. Yrityksessä työskentelee noin 80 asiantuntijaa, ja sen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Tallinnassa ja Lontoossa.

Lisätiedot:

Exove Oy: Toimitusjohtaja Janne Kalliola, 040 558 1796, janne@exove.fi
Hengitysliitto: Terveysasiantuntija Maija Kolstela, 040 540 5617, maija.kolstela@hengitysliitto.fi