Hengitysliitto analysoi sisäilman olosuhteita ”Asu Oikein” -projektissa

6.06.2018
Aistio
Hengitysliitto kommentoi ulkopuolisena asiantuntijana ”Asu Oikein” -projektin tuotoksia eli analysoi sisäilman olosuhteita kaikkiaan neljässä kohteessa. Projektin etenemisestä on luvassa bloggausten sarja.

Seuranta toteutetaan suomalaisen Soficta Oy:n kehittämän langattoman Aistio-järjestelmän avulla. Kussakin blogissa keskitytään johonkin sisäilman olosuhteeseen: lämpötilaan, sisäilman suhteelliseen kosteuteen ja hiilidioksidipitoisuuteen.

Datan keräys on alkanut maaliskuussa. Mukana on eri ikäisiä rakennuksia ja eri ilmanvaihtojärjestelmiä edustavia asuntoja. Myös asujien kirjo haluttiin esiin: mukana on Salosta sinkkumies ja lapsiperhe, Tuusulasta varttunut pariskunta ja Oulusta johtaja perheineen.