Hengitysyhdistyksissä toimivia liikuttajia palkittiin

18.12.2017
Suomi 100 mitali
Hengitysliitto ja paikalliset hengitysyhdistykset palkitsivat Hengitysliiton liikuntatoiminnan 30-vuotisjuhlien kunniaksi liikunnan saralla ansioituneita toimijoita Suomi 100 -mitaleilla.

Kokkolassa palkittiin pitkään yhdistyksen toiminnassa mukana ollut Sirkka Heikkilä. Hän liittyi mukaan yhdistyksen toimintaan, kun hänen poikansa sairastui astmaan. Mies oli sairastunut jo aiemmin.

– Kävimme valmennuskurssilla, jossa oli esittäytymässä silloinen Kokkolan yhdistys. Liityin ja lähdin heti aktiivisesti mukaan, Heikkilä kertoo.

Hänet valittiin yhdistyksen hallitukseen, lisäksi hän alkoi vetämään astmaa sairastavien lasten uintia.

– Monet vuodet sitä vedin, lauantaiaamuisin käytiin aina altaalla.

Nykyisin Heikkilä on Kokkolanseudun Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja, joka vetää yhdistyksen liikuntatoimintaa. Yhdistyksellä on tällä hetkellä Happiliikkujat-ryhmät Kannuksessa, Vetelissä ja Kokkolassa sekä kuntosaliryhmä.

– Yhdistyksen jäsenet ovat todella innostuneita ja hyvin mukana sekä Happiliikkujat-ryhmissä että kuntosalilla, Heikkilä kertoo.

Lisäksi lasten uintiryhmä jatkuu. Noin 15 lasta käy uimassa yhdistyksen tuella joko vanhempiensa kanssa tai omatoimisesti.

Heikkilä palkittiin Suomi 100 –mitalilla Kokkolanseudun Hengitysyhdistyksen 70-vuotisjuhlassa lokakuun lopussa. Häntä kiitettiin siitä, että hänen johtoajatuksenaan on aina ollut terveyttä edistävän liikunnan lisääminen kaikkien arkeen.

– Palkitseminen tuli täytenä yllätyksenä. Olin todella onnellinen ja iloinen, kertoo Heikkilä.

Suomi 100 -mitalit hengityssairaiden liikunnan ansioituneille edistäjille

• Sirkka Heikkilä, Kokkolanseudun Hengitysyhdistys ry