Kielet

Kelan korvaamiin taksimatkoihin muutoksia

8.05.2018
Maailmalta
Taksi
Kaikki Kelan korvaamat taksimatkat pitää 1.7.2018 alkaen tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta tietystä tilausnumerosta. Muulla tavoin tilatusta matkasta ei voi saada korvausta.

Uusiin tilausnumeroihin soittaminen on maksutonta. Kun asiakas tilaa taksimatkan oman alueensa tilausnumerosta, hän saa matkakorvauksen heti taksissa ja maksaa matkasta enintään omavastuun. Se on 25 euroa matkasta yhteen suuntaan.

Matkakustannusten jäädessä alle omavastuun asiakas maksaa matkan itse. Myös nämä kustannukset kerryttävät kuitenkin matkojen vuosiomavastuuta eli niin sanottua matkakattoa, joka on 300 euroa.

Alle 16-vuotiaalla tai vaikeasti sairaalla lapsella on edelleen oikeus vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön. Oikeus vakiotaksiin voidaan myöntää myös yksilöllisen harkinnan perusteella. 

Saattajan matkakulut korvataan jatkossa siltä osalta matkaa, jonka asiakas ja hänen saattajansa matkustavat yhdessä. Saattajan yksin tekemä matka korvataan vain silloin, kun se alkaa asiakkaan kotiosoitteesta tai päättyy sinne esimerkiksi tilanteessa, jossa asiakas jää hoitoon terveydenhuoltoon ja saattaja tekee paluumatkan yksin.

Lue lisää ja katso uudet palvelutuottajat sekä tilausnumerot Kelan sivuilta.