Kiitos vapaaehtoisille!

5.12.2019
ihmiset kahvilla
Vapaaehtoisten päivänä 5.12. kiitämme tärkeästä työstä hengitysterveyden eteen.

85 hengitysyhdistyksessä ympäri Suomen tehdään 100 000 tuntia vapaaehtoistyötä vuodessa.

– Vapaaehtoiset tekevät työtä täydellä sydämellään, kukin omalla tyylillään. Haluan välittää vapaaehtoisille lämpimän kiitoksen: yhdessä olemme enemmän, Hengitysliiton järjestöjohtaja Mervi Puolanne sanoo.

Miltä vapaaehtoistyö Hengitysliitossa ja hengitysyhdistyksissä käytännössä näyttää?

Etelä-Pirkanmaan Hengitysyhdistyksen maanantaikerho on toiminut vuosikymmeniä. Bingon lisäksi Toijalan teatteritalossa pelataan lattiacurlingia ja petankkia. Lue koko tarina.

Vaasan Seudun Hengitysyhdistyksen jäsenet jalkautuvat ostoskeskuksiin kertomaan uniapneasta. Ohikulkijat pysähtyvät ihmettelemään CPAP-laitetta. Lue koko tarina.

”Hengitysliiton vertaistoiminnan avulla sain tietää, että jossakin on joku toinen ihminen, jolla on samanlainen elämäntilanne.” Hengitysliiton podcastissa vapaaehtoiset keskustelevat kokemustiedon merkityksestä. Kuuntele keskustelu YouTubessa.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Lisätietoja ryhmien kokoontumisesta löytyy verkosta Hengitysliiton ja paikallisyhdistysten sivuilta.