Lääkekaton jaksottamisella helpotusta alkuvuoden lääkekuluihin

7.02.2019
Lääkkeitä ja rahaa
Lääkekulut voivat olla etenkin kalliita ja useita lääkkeitä tarvitseville melkoinen rahareikä alkuvuodesta. Hengitysliiton sosiaali- ja terveyspoliittisen asiantuntijan mukaan lääkekorvausjärjestelmää voisi kehittää niin, että lääkekatto jaksottuisi neljään erään vuoden aikana.

"Lääkekulut ovat tosi iso kulu heti vuoden alussa, etenkin niille, jotka tarvitsevat kalliita ja useita lääkkeitä. Tähän ratkaisuna voisi olla se, että lääkekatto jaksotettaisiin neljään erään vuoden aikana. Näin kallista lääkettä tarvitseva ei joutuisi alkuvuodesta miettimään, riittävätkö rahat lääkkeisiin", sanoo Hengitysliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Katri Nokela.

Lue myös Hengitysliiton kokemustoimija Eeva-Liisa Peltosen konkreettinen esimerkki siitä, kuinka kimuranttia vuosiomavastuiden viidakossa suunnistaminen voi olla:

Vuosiomavastuiden viidakossa