Sisäilman laatu tärkeässä roolissa ministeriöiden tulevaisuuskatsauksissa

6.10.2014
Maailmalta
Sosiaali- ja terveysministeriön ja ympäristöministeriön tulevaisuuskatsauksissa laadukas elinympäristö ja luonto sekä sisäilman laatu nostetaan tärkeiksi tekijöiksi tulevaisuuden hyvinvoinnissa.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa todetaan, että laadukas elinympäristö ja luonto lisäävät hyvinvointia ja terveyttä. Tiedotteen mukaan rakennusten kunnolla ja sisäilman laadulla on suuri kansanterveydellinen ja kansantaloudellinen merkitys.

Ympäristöministeriö puolestaan nostaa rakentamisen laadun parantamisen sekä korjausrakentamisen osaamisen edistämisen keskeisiksi keinoiksi kestävän elinympäristön toteuttamiseksi.

- Hengitysliitto on erityisen iloinen siitä, että tulevaisuuskatsauksissa sisäilman laadun ja korjausrakentamisen edistäminen nousevat näin merkittävästi esille. Paremman sisäilman eteen tehtävä työ on liiton toiminnan ytimessä, sanoo Hengitysliiton järjestöjohtaja Mervi Puolanne.

Ministeriöiden tulevaisuuskatsauksien tavoitteena on tuottaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja hallitusneuvottelujen pohjaksi tilanne- ja kehitysarvioita yhteiskunnan tilasta ja poliittista päätöksentekoa edellyttävistä kysymyksistä.

Neuvoa sisäilmaongelmiin

Hengitysliiton ja Allergia- ja astmaliiton sisäilma- ja korjausneuvonta neuvoo sisä- ja ulkoilmaan liittyvissä asioissa sekä rakennuksiin liittyvissä kysymyksissä numerossa 020 757 5181. Soittajia palvellaan maanantaista torstaihin klo 9-15.