Kielet

Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?

21.03.2019
Maailmalta
Astmapiippu mies
Tänään 21.3.2019 Lääkehoidon päivänä kysytään “Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?”. Sinun on tärkeätä tietää jokaisesta lääkkeestäsi, mihin vaivaan ja miksi sitä käytät.

Saadaksesi parhaimman mahdollisen hyödyn lääkehoidostasi, selvitä käytössäsi olevista lääkkeistä, mihin tarkoitukseen niitä käytetään ja mikä on lääkehoitosi tavoite. 

Lääkityslista on tärkeä työkalu onnistuneeseen lääkehoitoon. Lääkityslistaan sinun kannattaa kirjata kaikki käyttämäsi reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet, rohdokset ja ravintolisät. Muista myös pyytää lääkäriäsi merkitsemään ne potilaskertomukseesi. Lääkityslista kannattaa pitää aina mukana!  

Valtakunnallista Lääkehoidon päivää vietetään 21.3.2019 jo seitsemättä kertaa lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteisenä teemapäivänä. 

Onko astmalääkkeen käyttö hallussasi. Muistathan, että apteekin henkilökunta auttaa sinua lääkkeiden käytössä. Katso video!

 

 

Lisätietoa Lääkehoidon päivän sivuilla www.laakehoidonpaiva.fi. Lue myös 1/2018 Hengitys-lehdessä ollut artikkeli aiheesta.

#lääkehoidonpäivä 
#tunnelääkkeesi