Kielet

Tupakoitsijat koronaviruksen riskiryhmää – tupakoinnin lopettamiseen on tarjolla tukea

18.03.2020
Meiltä
krookus
Tupakoitsijoilla on korkeampi riski saada koronavirustartunta, koska tupakointi alentaa keuhkojen toimintakykyä. Stumppi tarjoaa tukea tupakoinnin lopettamiseen.

Hengitysliiton järjestöjohtaja Mervi Puolanne kertoo Helsingin Sanomien (18.3.) haastattelussa tupakoitsijoiden kuuluvan koronavirustartunnan riskiryhmään. Tupakointi kuormittaa hengityselimien limakalvoja, jolloin koronavirus iskee niihin syvemmälle.

– Mitä pidempi tupakointihistoria ihmisellä on, sitä todennäköisemmin hänellä esiintyy kroonista limakalvontulehdusta ja keuhkolaajentumaa, Puolanne toteaa Helsingin Sanomissa.

Myös Iltalehden (17.3.) haastattelemien asiantuntijoiden mukaan tupakoinnin lopettaminen on terveysteko, erityisesti koronavirusepidemian aikaan. 

Tukea lopettamiseen Stumpista

Useimmat tupakoijat tietävät tupakoinnin riskit, mutta lopettaminen on silti vaikeaa. Tupakoijista 60 % haluaa lopettaa tupakoinnin ja 40 % on yrittänyt lopettaa. Lopettamiseen on tarjolla tukea Hengitysliiton ylläpitämässä Stumppi-palvelussa. Palvelusta saa vertaistukea ja vinkkejä lopettamiseen verkon välityksellä ja puhelimitse. Tupakoinnin lopettaminen on helpompaa yhdessä!

Lisätiedot:

  • Maksuton neuvontapuhelin 0800 148 484
  • ma-ti klo 10-18, to klo 13-16
  • www.stumppi.fi