Uusia oppaita julkaistu

14.08.2014
Maailmalta
Hengitysliitto on julkaissut uusia oppaita asbestista, kotihappihoidosta sekä lasten ja nuorten astmasta.

Opas asbestialtistuneille ja -sairastuneille kertoo muun muassa asbestin aiheuttamista sairauksista sekä asbestialtistuneen tai -sairastuneen seurannasta. Opas sisältää myös seurantakortit asbestialtistuneen terveystarkastuksiin.

Opas kotihappihoidosta on tarkoitettu kotihappihoidossa olevalle ja hänen läheisilleen tueksi arjen kysymyksiin. Opas sisältää tietoa muun muassa kotihappihoidossa käytettävistä laitteista, sosiaaliturvasta ja kuntoutuksesta.

Yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa tehty opas Lasten ja nuorten astma kertoo astmatutkimuksista ja astman hoidosta. Oppaassa on myös sanasto astmasta sekä ohje astmaa sairastavan lapsen päivähoitoon tai kouluun.

Voit tutustua oppaisiin pdf-muodossa täällä. Oppaita voi myös tilata painettuina.