Vertaistukijat

Hengitysliiton vertaistukijatoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamuksellisuuteen.
Vertaistukijalla on omakohtainen kokemus vertaisensa sairaudesta ja hän on ollut vastaavanlaisessa elämäntilanteessa kuin tuettava. Vertaistuen tavoitteena on antaa voimavaroja sekä mielen virkeyttä.

Vertaistukija on vierellä kulkija

Vertaistukija on vaitiolovelvollinen ja puolueeton, Hengitysliiton kouluttama vapaaehtoinen. Hän on myötäeläjä ja vierellä kulkija, joka auttaa tuettavaa löytämään omat voimavaransa. Hän kunnioittaa tuettavan itsemääräämisoikeutta. Vertaistukijat eivät anna lääketieteellistä neuvontaa.

Vertaistuki voidaan toteuttaa tapaamisen, puhelinsoiton, sähköpostin tai sosiaalisen median välityksellä.

Ota yhteyttä, jos koet tarvitsevasi:
  • tukea jaksamiseesi arjessa
  • tukea sairautesi tai muuttuneen elämäntilanteesi hyväksymisessä
  • kuuntelijaa
  • ymmärrystä ja uusia näkökulmia.

Helena Narkilahti
järjestöasiantuntija

Marika Kiikala-Siuko
järjestöasiantuntija, harvinaiset keuhkosairaudet, vertais- ja vaikuttamistoiminta