Sähköiset oppaat ja julkaisut

Osa Hengitysliiton oppaista löytyy myös sähköisinä versioina. Voit ladata niitä omaan käyttöösi.

Oppaat jotka ovat saatavana myös painettuna, on merkitty tähdellä (*). Hengitysliiton painettuja oppaita voit tilata opastilauslomakkeella.

Oppaat hengityssairauksia sairastavalle:

Allergia ja astma sekä tupakointi

Hengitysliiton harvinaistoiminta*

Hengitä ja hengästy*

Keuhkoahtauma ja työ

Lasten hengityssairaudet:

Allerginen lapsi päivähoidossa

BPD-lapsi päivähoidossa

Keskoslapsen sisarukset

Kystistä fibroosia sairastavan lapsen ja nuoren ravitsemusopas

Lasten ja nuorten astma* –  Astma hos barn och unga

Ohje lapsen astmasta päivähoitoon/kouluun (lomake)

Sisäilma-, ulkoilma- ja korjausoppaat/oppimateriaalit:

Polta puuta puhtaastiBränn ved rent

Opas ilmanvaihdosta* - Guide om ventilation*

Opas sisäilmasta* - Guide om inomhusluft*

Sisäilma haltuun! - Oppimateriaali yläkouluikäisille

Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin -kortti*

Katso myös: Korjausneuvojien julkaisut

Materiaalit terveydenalan henkilöstölle:

Neuvontakortti: Tupakasta vieroituksen mini-interventio* – Mini intervention för rökavvänjning*

Neuvontakortti: Tupakoiva äiti

Testikortti: Nuuska – Snus*

Testikortti: Tupakkariippuvuus* - Tobaksberoende*

Tupakoimattomana leikkaukseen - Rökstopp inför operation

Tupakointi ja suun terveys - Tobak och munhälsa*

Stumpin palvelut (tulostettava A4)

Allergiaohjelman materiaalit:

Oikea asenne allergiaan  – Ny inställning till allergier*

Hengitysliiton julkaisut ja tutkimukset:

Jäseneksiliittymislomake* – Medlemsanslutningsblankett*

Mäki, S. & Ryynänen, T. : Köyhät, pakotetut, kyvyttömät ja toivottomat - sisäilmasta sairastuneiden kokemuksia taloudellisesta asemasta

Mäki, S. & Haukilahti, K.: Sisäilmasta oireilevien ja sairastavien tilapäismajoituksen tarpeet ja asunnottomuuden kokemukset

Vaalikortti 2017 (liikunta)*

Vaalikortti 2017 (sisäilma)*

Savuttomuusmateriaalit:

Tänään on oikea päivä* – I dag är rätta dagen* – Сегодня правильный день*
Today Is the Day

Savuton koti lapsen terveyden tukena

Savuton kunta

Tupakointi puheeksi -juliste A3*

Andningsförbundet i sociala medier

• Facebook : 2755692697792585

Hengitysliitto

"Samalla kun olen jakanut tarinaani muille, olen käsitellyt omaa sairauttani", Hengitysliiton vertaistoiminnassa mukana oleva Ari kertoo uudessa podcastissa.

Vertaiset ovat oman sairauskokemuksensa asiantuntijoita. "En ole terveydenhuollon ammattilainen, mutta minä voin jakaa arjen vinkkejä muille. Ei ole varmaa, toimivatko minun vinkkini, mutta niistä saattaa aueta uusia näkökulmia", Ari sanoo.

Helena kertoo: "Hengitysliiton vertaistoiminnan avulla sain tietää, että jossakin on joku toinen ihminen, jolla on samanlainen elämäntilanne."

Kuuntele YouTubesta Arin ja Helenan keskustelu: https://bit.ly/2RSU1xJ. Voit kuunnella podcastin eli äänitiedoston millä tahansa laitteella, jossa on internetyhteys.

Kuuntele samalla aikaisemmat 3 podcastia, jotka kertovat vertaiskokemuksesta naisen näkökulmasta. Keskustelijat ovat Hengitysliiton kouluttamia kokemustoimijoita. Lue lisää vertaistoiminnasta:

• Facebook : 2746429188718936

Hengitysliitto

"Minä olen sitkiä ihiminen."Pitkäaikaissairaus on opettanut paitsi sitkeyttä, myös armollisuutta itseä kohtaan, Elisa kertoo Hengitysliiton podcastissa.

Hengitysliiton 3-osainen kuuntelusarja kertoo naisen elämästä sairauden kanssa:
    Miten kehon muutokset vaikuttavat naiseuteen? Muuttaako sairaus vahvemmaksi? Mikä auttaa vaikeina hetkinä, kun happi meinaa loppua?

Hengitysliiton Minä, nainen -kuuntelusarjassa eli podcastissa kolmikymppiset Elisa ja Pirkko keskustelevat 64-vuotiaan Eevan kanssa naisen elämästä pitkäaikaissairauden kanssa. Keskustelijat ovat Hengitysliiton kouluttamia kokemustoimijoita.

Kuuntele kaikki 3 podcastia Hengitysliiton YouTube-kanavalla: https://bit.ly/2Lv1KAR
    Podcastit ovat äänitiedostoja, joita voi kuunnella millä tahansa älylaitteella.