Sisäilma- ja korjausneuvojien luennot

Liiton sisäilma- ja korjausneuvojat on mahdollista saada vieraileviksi luennoijiksi hengitysyhdistyksen tilaisuuteen.

Liiton asiantuntijoille ei tarvitse maksaa luentopalkkiota eikä yhdistysten tarvitse maksaa matkakuluja.

Asiantuntijat toteuttavat vuosittain noin 50 luentoa. Luennot käsittelevät sisäilmaa sekä asuntojen kunnossapitoa ja korjauksia. Hengitysyhdistys voi esittää toiveen tarkemmasta luennon aiheesta.

Luento kestää noin tunnin, mutta koko tapahtumalle on hyvä varata aikaa noin 2 tuntia. Silloin aikaa jää myös keskustelulle ennen ja jälkeen luennon. Kokemustoimijoita voi pyytää samalle luentokerralle.

Luennosta tiedottaminen

Hengitysyhdistyksen tehtävä on tiedottaa luennosta. Luennot ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Suositeltavaa on, että hengitysyhdistys käyttää luentoa jäsenhankintansa tukena ja kertoo tilaisuudesta myös paikallisesti esimerkiksi lehdissä, sosiaalisen median paikallisilla keskustelupalstoilla sekä kunnanvirastojen ja kauppojen ilmoitustauluilla.

Hengitysyhdistys voi myös vaikuttaa paikallisesti kutsumalla tilaisuuksiin esimerkiksi kuntapäättäjiä, teknisten palveluiden johtoa, ympäristö- ja terveystarkastajia, isännöitsijöitä ja kiinteistönvälittäjiä.

Voit hyödyntää tiedottamisessa liiton tuottamaa ilmoituspohjaa

Huomioithan, ettäHengitysyhdistys huolehtii itse tilaisuudesta aiheutuvista kustannuksista mahdollisten yhteistyökumppanien kuten muiden yhdistysten, apteekkien ja kansalaisopistojen kanssa. Yleensä kustannuksia tuottaa tilaisuudesta tiedottaminen, tilavuokra ja mahdollinen kahvitus. 

Sisäilma- ja korjausneuvojan luennon tilaaminen

Timo Kujala, sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö, korjausneuvojat(at)hengitysliitto.fi

sisäilma- ja korjausneuvontapuhelin palvelee maanantaista torstaihin kello 9–15. Puhelinnumero on 020 757 5181.