Esitteet, kuvat ja valokuvaaminen

Hengitysyhdistys voi tehdä esitteen, jossa kerrotaan yhdistyksen toiminnasta. Esitteeseen kannattaa kirjoittaa asoista yleisellä tasolla, jotta se on hyödynnettävissä mahdollisimman pitkään. Esite voi olla tulostettava tai sen voi painattaa kirjapainossa. Kirjapainossa painettuihin esitteisiin tarvitaan yleensä kuvankäsittelyyn ja taittoon soveltuvat erikoisohjelmat.

Tutustu yhdistyksen käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Verkkoon sopivat kuvat ovat valmiina verkkosivun omassa kuvakirjastossa (media library), kun yhdistyksen omaan verkkosivustoon kirjautuu ylläpitäjän oikeuksin. 

Aiheeseen liittyviä sisältöjä

Millaiset valokuvat sopivat esitteisiin ja verkkoon?

Valokuvaaminen onnistuu kännykkäkameralla, tabletilla tai perinteisellä kameralla. Niiden tuottamat kuvat voivat kuitenkin vaihdella suuresti teknisten ominaisuuksiensa kuten resoluution ja tiedostokoon suhteen. Näin ollen myös kuvien laatu vaihtelee. Järjestelmäkameralla saa kuvanlaadultaan parhaita kuvia.

Vinkkejä kuvaamiseen

  • Ohjaa kuvattavia niin, että jokainen esiintyy edukseen kuvassa. Kerro, miten he voivat ryhmittyä ja tee samalla tilanteesta mahdollisimman rento. 
  • Tilannekuvat ovat mielenkiintoisia, mutta voit myös rakentaa tilanteesta niin sanotun pysäytyskuvan. Ota kuva niin läheltä tai kaukaa, että tilanne avautuu katsojalle. 
  • Muista valaistus. Hyödynnä luonnonvaloa. Laita valot päälle, jos tilassa on hämärää. 
  • Ota vaaka- ja pystykuvia. Erityisesti vaakakuvia on helpompi julkaista verkossa. 
  • Huolehdi kuvausluvista. Ota paikallaolijoilta kirjallinen suostumus kuvaamiseen. Ota lähikuvissa tiedot niiltä, jotka näkyvät kuvassa. Poista tarpeettomat kuvat sen jälkeen, kun kuva on käytetty sovitulla tavalla. Tutustu lisää kuvan käyttöä ja säilyttämistä koskeviin asioihin: tietosuoja ja sosiaalisen median ohje.