Hengitysliiton viestintätuki yhdistyksille

Hengitysyhdistys voi hyödyntää hengitysliiton tuottamia viestinnän suunnittelutyökaluja ja valmiita mallipohjia. Tällaisia malleja ovat muun muassa

  • vuosikello
  • tiedotepohja (lähetetään yhdistyksille sähköpostilla)
  • verkkosivustopohja.

Hengitysyhdistys voi hyödyntää myös Hengitysliiton tuottamaa viestintää. Hengitysliiton tuoreimmat uutiset löydät Hengitysliiton verkkosivuilta.

Muita hyödyllisiä sivustoja, joita voit linkittää on www.hometalkoot.fi.

Sosiaalisessa mediassa liiton löytää tunnisteella @hengitysliitto seuraavista kanavista: 

Liiton päivityksiä voi jakaa edelleen, niistä voi tykätä ja niitä voi myös kommentoida. 

Hengitysyhdistys voi jakaa edelleen omissa kanavissaan liiton tuottamaa materiaalia myös sähköisesti. Tällaisia materiaaleja ovat muun muassa esitteet, uutiset ja sosiaalisen median päivitykset.

Yhdistysten ei tarvitse jakaa edelleen Hengitysliiton sähköisiä uutiskirjeitä, sillä ne menevät suoraan niille jäsenille ja aktiiveille, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa jäsenrekisteriin.

Jäsenten uutiskirje on nimeltään Hengityskirje, ja aktiivien ja luottamushenkilöiden uutiskirje on nimeltään Hengitysuutiset. Uutiskirjeet ilmestyvät 4–5 kertaa vuodessa.

Hengitys-lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Se jaetaan jokaisen varsinaisen jäsenen kotiin paperilehtenä, ellei jäsen ole halunnut vain sähköistä lehteä. Lue lisää Hengitys-lehdestä Hengitysliiton verkkosivuilla.

Jos sinulla on juttuvinkki, kerro siitä meille lähettämällä sähköpostiviesti tiedotus@hengitysliitto.fi. Hengitysliitto ei pääsääntöisesti julkaise juttuja hengitysyhdistysten vuosipäivästä tai vastaavista tilaisuuksista. 

Hengitysliiton oppaat ja muut julkaisut

Hengitysliitto tuottaa paljon oppaita ja muita julkaisuja hengitysterveyteen ja hengityssairauksiin liittyvistä aiheista. Julkaisut ovat yhdistysten käytettävissä, ja löydät ne Hengitysliiton verkkosivuilta

Näitä materiaaleja voit joko tilata jaettavaksi erilaisiin yhdistyksen tapahtumiin tai jakaa sähköisesti aiheesta kiinnostuneille.

Hyödynnä #tuoksutON-kampanjamateriaalit

Hengitysliiton #tuoksutON-kampanja kannustaa pohtimaan omaa tuoksujen käyttöä ja vähentämään tuoksukuormaa. Tutustu #tuokstuON-kampanjaan Hengitysliiton verkkosivuilla.

Tuoksuttomuuden voi ottaa huomioon esimerkiksi yhdistyksen tilaisuuksissa. #tuoksutON-kampanjamateriaali on ladattavissa ja tilattavissa Hengitysliiton verkkosivuilla.

Hengitysliiton verkkosivuilta voit ladata myös kampanjajulisteiden verkkoversioita. Painettuja julisteita voi tilata opastilauslomakkeella.

Julisteita voi hyödyntää keskustelun herättäjinä myös julkisissa tiloissa. Muistakaa aina pyytää tilojen omistajilta lupa julisteiden kiinnittämiseen.

Hyödynnä myös kampanjasivulla oleva #tuoksutON-leima, jonka voit liittää esimerkiksi tapahtumakutsuun tai tapahtumajulisteeseen.