Vinkkejä ja materiaaleja liikuntatoimintaan

Lainattavia liikuntavälineitä

Hengitysyhdistysten on mahdollista lainata liikuntavälineitä. Sovi asiasta oman alueesi järjestöasiantuntijan kanssa. Järjestöasiantuntijoiden yhteystiedot löytyvät Hengitysliiton verkkosivuilta.

  • Frisbeegolf -kori
  • Puistogolf -setti
  • Ostoskassipujottelurata
  • Woimareppu tasapainoharjoitteluun

Frisbeegolf

Frisbeegolf on helppo ja kaikille sopiva liikuntalaji.

Kokeile myös hauskaa frisbeegolf-jumppaa. Katso ohjeet tästä.

Puistogolf

Puistogolf on hauska laji esimerkiksi yhdistyksen tapahtumiin. Sitä voi pelata ulkona tai sisällä. Laji sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Puistogolfin ohjeet.

Ostoskassipujottelu

Ostoskassipujottelu on leikkimielinen ja innostava laji yhdistyksen tapahtumiin. Pujottelu sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Ostoskassipujottelun ohjeet.

Woimareppu tasapainoharjoitteluun

Woimareppu sisältää ohjeet ja välineet iäkkäille tarkoitetun tasapainoradan rakentamiseen. Voitte valita tasapainoharjoitteista vain muutamia tai koko radan käytettävissä olevan tilan mukaan. Pisteet tulee rakentaa turvallisuussyistä aina seinän viereen. Kuva Woimarepusta.

Materiaaleja liikuntatoimintaan

Harjoita hengitystä -opas

Opas sisältää helppoja hengitysharjoituksia, joita voi ottaa mukaan yhdistyksen toimintaan. Lopussa on myös hyviä rintarangan liikkuvuutta edistäviä liikkeitä vaikkapa liikuntaryhmien sisällöksi. Tulosta tai lataa yhdistyksesi käyttöön Harjoita hengitystä-opas.