Liittyminen hengitysyhdistyksen jäseneksi

Hengitysyhdistyksen jäseneksi voit liittyä sähköisellä lomakkeella Hengitysliiton verkkosivujen kautta. Voit liittyä paperilomakkeella. Lomakkeita on painettu liiton julkaisemiin materiaaleihin kuten Hengitys-lehteen, oppaisiin ja esitteisiin. Täytä sähköinen liittymislomake tästä.

Ajantasaiset jäsenedut julkaistaan liiton verkkosivuilla. Tutustu jäsenetuihin Hengitysliiton Jäsenedut-sivulla.

Näin liittymisprosessi etenee

1. Jäseneksi hakeva henkilö täyttää paperisen liittymislomakkeen tai Hengitysliiton verkkosivuilla olevan sähköisen liittymislomakkeen. Sähköisen liittymislomakkeen täyttäjä maksaa jäsenmaksun liittymisen yhteydessä.

2. Hengitysliiton jäsenasiainhoitaja lähettää postitse saapuvat jäseneksiliittymislomakkeet kerran viikossa yhdistysten jäsenasiainhoitajille tai yhdistysten toimistoihin. Paperisen liittymislomakkeen voit toimittaa myös suoraan yhdistykseen.

3. Jäsenasiainhoitaja saa tiedon uusista jäsenistä jäseneksiliittymislomakkeista, Kilta-ohjelman etusivulta sekä Killan uudet jäsenet -raportista. Kilta-ohjelman etusivulla on tiedot yhdistykseen viimeisen kuukauden aikana liittyneistä jäsenistä.

4. Hengitysyhdistyksen hallitus hyväksyy kaikki uudet jäsenet kokouksessaan. Pöytäkirjaan kirjataan uusien jäsenten nimet ja paikkakunnat.

5. Hengitysyhdistyksen nimeämä jäsenrekisterinhoitaja ilmoittaa tiedot uusista jäsenistä jäsenrekisteriin. Jos uusi jäsen on liittynyt jäseneksi verkkosivujen kautta, hänen tietonsa ovat jo rekisterissä, eikä niitä tarvitse ilmoittaa erikseen.

6. Yhdistys toivottaa uuden jäsenen tervetulleeksi mukaan toimintaan lähettämällä hänelle infopaketin. Infopaketti voi sisältää esimerkiksi

  • Tervetuloa jäseneksi -kirjeen.
  • yhdistyksen yhteystiedot ja tietoa tulevasta toiminnasta
  • liiton tuottamaa materiaalia kuten Hengitys-lehden, oppaan tai esitteen.

7. Hengitysliitto lisää uuden jäsenen Hengitys-lehden postituslistalle. Liitto lähettää laskun sekä jäsenkortin noin 2 viikon sisällä siitä, kun henkilö on ilmoitettu jäsenrekisteriin. Verkon kautta ilmoittautuneille lähetetään vain jäsenkortti, koska jäsenmaksu on jo maksettu.