Kokemustoiminta

Hengitysliitossa tai hengitysyhdistyksessä toimivat kokemustoimijat ovat hengityssairaita, jotka jakavat omaa selviytymistarinaansa.

Usein kokemustoimija vierailee erilaisissa tapahtumissa, oppilaitoksissa ja terveyspalveluiden kehittämisraadeissa. Kokemustoimija voi myös kertoa tarinansa päättäjille tai medialla.

Kokemustoimijan vierailevat mielellään yhdistysten tilaisuuksissa paikan päällä tai osallistuvat tapahtumiin etäyhteydellä.

Kokemustoimijat ovat saaneet tehtäväänsä erityisen koulutuksen. He ovat saaneet tukea omien kokemustensa jäsentämisessä niin, että he voivat kertoa tarinansa erilaisille yleisöille ymmärrettävällä tavalla. Kokemustoimijoita on myös koulutettu antamaan ja vastaanottamaan rakentavaa palautetta.

Hengitysliitto kokemuskoulutusverkoston jäsenenä

Hengitysliitto on ollut vuodesta 2013 kokemuskoulutusverkoston jäsen, jonka kautta voi hakeutua kokemustoimijakoulutukseen. Kokemustoimijaverkosto on 35 kansanterveys- ja vammaisjärjestön yhteenliittymä. Lisää tietoa löydät Kokemustoimintaverkoston verkkosivuilta.

Kokemustoiminta liitossa on sopimuspohjaista vapaaehtoistyötä. Liitto tukee kokemustoimijoita täydennyskoulutuksella sekä markkinoi heidän osaamistaan.

Kokemustoimijan luentopyynnöt

Voit kutsua kokemustoimijan tarinailtaan lähettämällä toiveen sähköpostitse osoitteeseen kokemustoimija(a)hengitysliitto.fi.

Kerro viestissä illan aihe ja esiintyjätoive. Kokemustoimijan vierailua voit tiedustella myös oman alueesi järjestöasiantuntijalta. Vierailu ei maksa yhdistykselle.