Julkaistu: 30.1.2023
UutisetVertaistoiminta

Tarvitsetko vertaistukea? Valitse itsellesi sopiva muoto

Haluatko jakaa kokemuksiasi ryhmässä vai keskustella vertaisen kanssa kaksin? Hengitysliitosta ja hengitysyhdistyksistä löydät juuri sinulle sopivaa tukea.

Hengityssairautta sairastavalla on usein tarve vaihtaa kokemuksia ja tietoa toisen samaa sairautta sairastavan. Monelle on vapauttavaa keskustella toisten samassa tilanteessa olevien kanssa sairaudesta ja sen hoidosta. 
 
Hengitysliitto tarjoaa vertaistukea sekä ryhmissä että kahdenkeskisesti.   

Vertaisryhmissä pääsee vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia luottamuksellisessa ilmapiirissä osaavien vertaisohjaajien ryhmissä.  

– Ajatusten ja kokemusten tuuletus on hyödyllistä, ja vertaisryhmissä se takuulla onnistuu, järjestöasiantuntija Päivi Suuniittu vinkkaa.  

Vertaisryhmät, harvinaisten sairauksien verkkoillat ja muut tapahtumat löydät tapahtumakalenteristamme.  

Myös paikalliset hengitysyhdistykset järjestävät omia vertaisryhmiään. Tietoa niistä löydät hengitysyhdistysten omilta verkkosivuilta

Kahdenkeskistä vertaistukea saat Hengitysliiton vertaispuhelimista astmaa, uniapneaa ja keuhkoahtaumatautia sairastaville sekä sisäilmasta oireileville.  

Hengitysliiton vertaistukijat ovat tavattavissa myös videopuhelun välityksellä. Lähetä viesti osoitteeseen paivi.suuniittu@hengitysliitto.fi, niin saat linkin Teams-keskusteluun vertaistukijan kanssa. Keskustelua varten tarvitset älylaitteen, sähköpostiosoitteen ja kuulokemikrofonin.  

– Meillä on hyviä tyyppejä valmiina juttelemaan. Nämä koulutetut vertaistukijat odottavat innoissaan yhteydenottoja, Suuniittu kannustaa.   

Tavoitat joukon Hengitysliiton vertaistukijoita myös Toivo-sovelluksesta. Lataa sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta. Keskustella voi viestein tai puhelinsoitolla.  

Lue lisää vertaistuen eri muodoista