HEHKU – hengityssairautta sairastavan kuntoutumisen tukena

Hengitysliiton HEHKU –hengityssairautta sairastavan kuntoutumisen tukena -hankkeessa kehitetään hengityssairautta sairastavien omahoitoa ja kuntoutumista yhteistyössä paikallisten hengitysyhdistysten ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Hanke toteutetaan testamenttivaroin.

Oma sairastuminen ja hengityssairausdiagnoosin saaminen ovat monelle pysäyttäviä hetkiä. Osallistuminen oman sairauden hoidon suunnitteluun ja omahoidon toteuttaminen vaativat voimavaroja ja taitoja.

Terveydenhuollon ammattilaiset tukevat sairastunutta omahoidon toteuttamisessa. Sairastuneen omahoitoa voivat tukea myös samassa tilanteessa olleet vertaiset. Hengitysyhdistyksistä löydät mahdollisuuden keskustella omasta tilanteestasi sekä saat tukea ja opastusta hengityssairauden omahoitoon ja kuntoutumiseen. Ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi hengitysyhdistykseen ja tule mukaan toimintaan

Lisätukea omahoitoosi ja kuntoutumiseesi saat myös Hengitysliitosta. Tutustu verkkotoimintaamme tapahtumakalenterin avulla

HELLÄ-verkkovalmennus

Maksuton HELLÄ-verkkovalmennus toteutetaan Microsoft Teamsilla 3.9.–1.10.2024 välisenä aikana. Ryhmä kokoontuu tiistaisin kello 17.30. Kokoontumiset kestävät 60–75 minuuttia, joista 45 minuuttia tehdään liike- ja ääniharjoitteita.

Mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Toivomme osallistujien sitoutuvan kaikkiin 5 tapaamiskertaan. Osallistuminen ei edellytä Hengitysliiton tai paikallisyhdistyksen jäsenyyttä.

Hae mukaan HELLÄ-verkkoryhmään 27.8.2024 mennessä.

HELLÄ-menetelmässä hengitysterveyttä parannetaan hengitys-, ääni- ja liikeharjoitteiden sekä rentoutuksen avulla. Menetelmä perustuu tutkittuun tietoon, ja valmennuksen ohjaa Singing For Lung Health -ohjaaja ja HELLÄ-menetelmän kehittäjä Ona Hiilesmaa.

Harjoitteet auttavat:

  • vähentämään hengenahdistusta ja lisäämään keuhkokapasiteettia
  • vakauttamaan äänenmuodostusta ja kehittämään äänen hallintaa
  • parantamaan kehon asentoa ja vahvistamaan vastustuskykyä.

Tukea hoito- ja palvelupolkujen rakentamiseen

Työstetäänkö alueellanne hengityssairautta sairastavien hoito- ja palvelupolkuja? Puuttuuko polusta hengitysyhdistysten tarjoama omahoidon ja kuntoutumisen tuki? Tai haluaisitko tavoittaa alueeltasi mahdollisimman suuren joukon hengityssairautta sairastavia?  

HEHKU – hengityssairautta sairastavan kuntoutumisen tukena -hanke tarjoaa tukea hoito- ja palvelupolkujen rakentamiseen ja yhteistyöhön hengitysyhdistysten kanssa vuosina 2023–2025. Ota yhteyttä, niin keskustellaan alueesi tarpeista enemmän. 

Lisätietoja
Matleena Aitasalo 
asiantuntija 
matleena.aitasalo@hengitysliitto.fi 
044 407 7058 

HEHKU-hankkeen tietosuojaseloste