varainhankinta kuvituskuva

Tue Hengitysliiton toimintaa

Lahjoittamalla Hengitysliitolle olet mukana tukemassa tärkeää työtä hengitysterveyden edistämiseksi ja hengityssairaiden elämänlaadun parantamiseksi.

Lahjoitukset mahdollistavat laajan tiedon tuottamisen, vertaistoiminnan ja monipuolisen järjestötyön. Julkinen rahoitus on meille tärkeää, mutta se ei kata kaikkea toimintaa. Siksi keräämme varoja myös yksityishenkilöiltä.

Sinun lahjoituksellasi on merkitystä.

Voimaannutamme hengityssairaita ja heidän läheisiään ylläpitämään elämänlaatua, pitkäaikaissairaudesta huolimatta. Seuraa työtämme sekä verkon että sosiaalisen median kanavien kautta ja osallistumalla tapahtumiimme. Sinun ei tarvitse olla hengityssairas tullaksesi mukaan, kiinnostus hengitysterveyteen riittää!

Valitse itsellesi sopivin tapa tehdä turvallinen lahjoitus. Osallistu keräyksiimme tai arpajaisiin, tee lahjoitus verkkolomakkeella, MobilePayssa tai perinteisellä tilisiirrolla verkkopankissasi.

Lämmin kiitos arvokkaasta tuesta!

Usein kysytyimmät kysymykset

Testamenttilahjoitukset

Keräyslupa ja tietosuojaseloste

Tee lahjoitus

Verkkolahjoitus

Lahjoita haluamasi summa verkkolomakkeella. Verkkolomakkeella lahjoittaessasi teet maksun turvallisesti verkkopankissasi.

Perinteinen tilisiirto

Lahjoita haluamasi summa tilisiirtona omassa verkkopankissasi. Hengitysliiton keräystili on FI22 5780 2420 0023 89. Muista merkitä tilisiirtoon viitenumero 65100.

MobilePay

Syötä haluamasi lahjoitussumma MobilePayssa ja lähetä se Hengitysliiton lyhytnumeroon 56229.

Osta Heli-arpa 2024

Ostamalla Heli-arpoja annat tukesi hengityssairaiden tarvitsemalle neuvonnalle ja ohjaukselle. Tuotoilla hankitaan myös hengittämisen apuvälineitä hengityssairaille.

Hankimme lahjoitusvaroilla erilaisia hengityksen apuvälineitä terveydenhuollon käyttöön.

Olen erittäin iloinen erityisesti potilaiden puolesta siitä, että ihmiset ympäri Suomen ovat halunneet lahjoittaa varoja Hengitysliiton kampanjoihin.

Potilaat tarvitsevat lahjoituksina saatavia laitteita

Terveydenhoidon ammattilaisten näkökulmasta Hengitysliiton lahjoittamat laitteet ovat tuttuja ja erittäin hyviä potilaiden hoitoon ja käyttöön.

Korkeavirtaushappihoitolaitteesta hyötyviä potilaita on todennäköisesti enemmän, kuin mitä meillä on nykyisellä olemassa olevalla laitekannalla mahdollisuus hoitaa, joten lahjoitus tuli erittäin hyvään aikaan ja paikkaan.

Kuntoutusyksikössämme on ollut selvästi nykyistä laitekantaa suurempi tarve matkahappirikastimille. Laitteet muun muassa mahdollistavat potilaiden turvallista siirtymää sairaalasta kotiin ja vähentävä ambulanssikuljetusten tarvetta. Kuntoutusohjaajamme hyödyntävät erilaisia sumutinlaitteita, niillekin löytyy paljon tarvetta. Puhalluspullot ovat myös osastohoidossa jatkuvasti käytössä.

Myös sairaanhoidon kulujen näkökulmasta katsottuna lahjoitukset ovat erinomainen lisä potilaiden hoidon varmistamiseen. Taloushaasteet ovat julkisen sektorin sairaaloiden arkea, joten hyvät lahjoitukset otetaan lämpimästi kiittäen vastaan.

Hengitysliiton ja muiden keuhkopotilaiden potilasjärjestöjen työ potilaiden tiedonlähteenä sairauksien suhteen, kuntoutuksen tukemisessa ja myös vertaistukimahdollisuuksien tarjoajana on erittäin tarpeellista. Julkisen terveydenhuollon resurssit potilaiden ohjaamiseen ja kuntoutumisen tukemiseen ovat rajalliset.

Loppuun haluan lausua vielä lämpimät kiitokseni myös tärkeästä työstänne kroonisia keuhkosairauksia sairastavien potilaiden hyväksi.

Hanna Rinne
Keuhkosairauksien ylilääkäri
Erikoissairaanhoito

Keräykset

Perinteiset kampanjakeräykset, kevät- ja joulukeräys lähetetään kirjeinä suoraan koteihin. Voit osallistua niihin myös verkossa.

Arpajaiset

Heli-arvat ovat myynnissä vuosittain huhtikuusta lokakuuhun.

MobilePay ja perinteinen tilisiirto

Valitse itsellesi sopiva tapa lahjoittaa.