Homevauriokorjausten jälkeinen siivous

Homevauriokorjausten jälkeinen siivous vaatii 3 erilaista vaihetta:

  1. Purkuvaiheen ja rakennusjätteiden poistamisen jälkeen tehdään perusteellinen, lattiasta kattoon ulottuva siivous. Näin uudet rakenteet voidaan rakentaa puhtaille alustoille.
  2. Korjaustöiden päätyttyä tehdään rakennesiivous.
  3. Hometalon korjausurakan viimeinen vaihe on homeettomaksi siivous ja irtaimiston puhdistaminen. Myös tämä vaihe on tärkeä.

Homekorjaustöissä vapautuu aina sisäilmaan ja pinnoille runsaasti mikrobeja. Jos kattavaa, koko tilan homesiivousta ja irtaimiston puhdistamista ei tehdä, pinnoille jää jo aiemmin tilojen käyttäjille oireita aiheuttaneita mikrobeja.

Siivoustöiden aikana on tärkeää käyttää henkilökohtaisia suojaimia, joilla estetään homepölyn ja homeiden aineenvaihduntatuotteiden pääsy hengitysteihin ja iholle.

Sisäilmasta herkästi oireilevien tai ammattitautiin sairastuneiden ihmisten korjattuihin tiloihin ei pidä viedä mitään homevauriokohteessa ollutta irtaimistoa. 

Kosteus- ja homevaurioiden korjaamisesta ja homeettomaksi siivouksesta löydät lisää tietoa Hometalkoot.fi-sivustolta.

Kosteus- tai homevaurioisen kodin irtaimisto tulee puhdistaa huolellisesti ennen kuin kalusteet ja tavarat viedään varastoon tai uuteen asuntoon. Lue lisää Irtaimiston puhdistus -sivultamme.