Homevauriokorjausten jälkeinen siivous

Homekorjaustöissä vapautuu aina sisäilmaan ja pinnoille runsaasti mikrobeja. Jos kattavaa, koko tilan homesiivousta ja irtaimiston puhdistamista ei tehdä, pinnoille jää jo aiemmin tilojen käyttäjille oireita aiheuttaneita mikrobeja. Siivoustöiden aikana on tärkeää käyttää henkilökohtaisia suojaimia, joilla estetään homepölyn ja homeiden aineenvaihduntatuotteiden pääsy hengitysteihin ja iholle.

Siivous tehdään 3 vaiheessa:

  1. Purkuvaiheen ja rakennusjätteiden poistamisen jälkeen tehdään perusteellinen, lattiasta kattoon ulottuva siivous. Näin uudet rakenteet voidaan rakentaa puhtaille alustoille.
  2. Korjaustöiden päätyttyä tehdään rakennesiivous.
  3. Hometalon korjausurakan viimeinen vaihe on homeettomaksi siivous ja irtaimiston puhdistaminen.

Muista myös: Kosteus- tai homevaurioisen kodin irtaimisto tulee puhdistaa huolellisesti ennen kuin kalusteet ja tavarat viedään varastoon tai uuteen asuntoon. Sisäilmasta herkästi oireilevien tai ammattitautiin sairastuneiden ihmisten korjattuihin tiloihin ei pidä viedä mitään homevauriokohteessa ollutta irtaimistoa. 

Kosteus- ja homevaurioiden korjaamisesta ja homeettomaksi siivouksesta löydät lisää tietoa Hometalkoot.fi-sivustolta.

Nuori nainen pitelee pieniä kukkia käsissään sivuprofiili

Lahjoittamalla lisäät hyvää henkeä

Kiitos kun tuet työtä hengitysterveyden ja hengityssairaiden hyvän elämän puolesta. Kesälahjoitukset verkossa ja MobilePayn kautta: 56229.