Julkaistu: 1.6.2023
TiedotteetUutiset

Hengitysliitto lahjoitti hengityksen apuvälineitä Mikkelin keskussairaalalle

Hengitysliitto lahjoitti yhdessä Mikkelin Seudun Hengitysyhdistyksen kanssa Mikkelin keskussairaalalle hengityksen apuvälineitä, joita voidaan käyttää muun muassa hengityssairaiden hoidossa ja kuntoutuksessa.

Hengitysliitto lahjoitti 29.5.2023 Mikkelin keskussairaalle kannettavia matkahappirikastimia ja kannettavia lääkesumuttimia. Kannettavia matkahappirikastimia käytetään korjaamaan elimistön hapenpuutetta lyhytaikaisesti esimerkiksi kauppa- tai lääkärikäynnillä. Kannettavalla sumuttimella annostellaan sisäänhengitettäviä nestemäisiä lääkkeitä.  

– Mikkelin keskussairaalan henkilökunta kiitteli kovasti lahjoituksesta. Etenkin happirikastimista on ollut sairaalassa pulaa, järjestöasiantuntija Helena Narkilahti kertoo.  

Laitteet on hankittu lahjoituksista, keräyksistä ja arpajaisista saaduilla varoilla. Varat mahdollistavat myös Hengitysliiton laajan tiedon tuottamisen, vertaistoiminnan ja monipuolisen järjestötyön.   

Kuvassa keuhkosairauksien keuhkopoliklinikan sairaanhoitajat Vilja-Maria Saarelma ja Kaija Puputti, ylilääkäri Anssi Ukkonen sekä Mikkelin Seudun Hengitysyhdistyksestä Jukka Rossi ja Sirkka Härkönen. Kuva: Helena Narkilahti