Julkaistu: 11.1.2024
Uutiset

Presidentinvaalien äänestyspaikoilla keräys vammaisille ja pitkäaikaissairaille

Lahjoituksilla tuhannet ja tuhannet vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat saaneet tukea.

Vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi järjestettävä pieni ele -vaalikeräys alkaa 17.1.2024 presidentinvaalien yhteydessä. Vapaaehtoiset lipasvahdit keräyslippaan kera tapaat äänestyspaikallasi.

Hengitysliitto on mukana keräyksessä, ja lahjoituksilla autetaan myös hengityssairauksia sairastavia. Lahjoitusten avulla tarjoamme monipuolisia osallistumismahdollisuuksia ja kohtaamisen paikkoja sekä ohjausta ja neuvontaa hengitysterveyden ja hengityssairaiden hyvän elämän edistämiseksi.

Keräyksen 117 vuoden historian aikana monelle lahjoittaminen vammaisille ja pitkäaikaissairaille on ollut perinne. Lipasvahdit kertovat, kuinka tutut lahjoittajat palaavat keräyspisteelle aina uudelleen vuoden aikana keräämänsä kolikkopussin kanssa. Lahjoituksilla tuhannet ja tuhannet vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat saaneet tukea – vertaistukea, apuvälineitä, opaskoiria, kuntoutusta, piristystä elämään ja paljon muuta.

pieni ele -vaalikeräys on 15 vammais- ja kansanterveysjärjestön välistä yhteistoimintaa. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaajia eli vammaisia tai pitkäaikaissairaita.

Tutustu lisää www.pieniele.fi