West Ham United kertoo yhteistiedotteessaan WellO2:n kanssa ottavansa hengitysharjoittelun osaksi pelaajien voima- ja ylläpitoharjoittelua. Tehokkaalla hengitystekniikalla ja keuhkokapasiteetin maksimoinnilla on hyötyä jalkapallossakin.

WellO2-laitteen käyttö sopii ammattiurheilijoille suorituskyvyn tehostamisen lisäksi myös tavallisen arjen helpottajaksi. Moni on hyödyntänyt sitä astman sairastamisen, äkillisten hengitystieinfektioiden ja koronataudista toipumisen yhteydessä.

WellO2:n toimitusjohtaja Tuomas Mattelmäki on erittäin innoissaan yhteistyöstä West Ham Unitedin kanssa, sillä edistää tietoisuutta hengitysharjoittelun tehokkuudesta.

– Tuoreen kliinisen tutkimuksen mukaan 5–15 minuutin päivittänen WellO2:n laitteen käyttö tuo merkittäviä parannuksia keuhkojen toimintaan ja helpottaa hengitykseen liittyviä oireita. Tutkittavilla yskä, hengitysteiden limaisuus, hengenahdistus, hengityksen vinkuna sekä äänen käheys vähenivät tilastollisesti merkitsevästi. Tutkittavien keuhkojen sisäänhengityslihasten voima kasvoi 20 prosenttia ja uloshengityslihasten 11 prosenttia verrattuna kontrolliryhmään, Mattelmäki kertoo.

Valioliigaseura aikoo tulevaisuudessa kannustaa myös fanejaan terveellisemmän elämäntavan tavoittelussa. WellO2-yhteistyön tärkeänä pelikentän ulkopuolisena tavoitteena on innostaa ihmisiä ottamaan vastuu hengitysterveydestään ja saavuttamaan täysi potentiaalinsa kaikilla elämänalueilla.

Toivottavasti viesti tavoittaa myös suomalaiset jalkapallofanit, urheiluväen ja suuren yleisön. Hengitysterveys kuuluu kaikille ja onneksi siihen voi itse myös osaltaan vaikuttaa!