nainen vertaispuhelin
Julkaistu: 22.12.2023
UutisetHengityssairaudetHengitysterveysSisäilmaVertaistoiminta

Majvik 3 nostaa esille koulutetut vertaistoimijat

Uudet Majvik 3 -suosituslauselmaehdotukset sisältävät hyvää asiaa sisäilmasta oireilevan ihmisen hoidon tueksi. Lue tarkemmin uutinen Majvik 3 -ydinviesteistä.

 Paljon kehitettävää jää kuitenkin avoimeksi. Majvik 3 -suosituslauselmaehdotusten 8. luku nostaa esille kehittämistarpeita, kuten esimerkiksi kuntoutuksen ja sosiaaliturvan tarpeita sisäilmasta oireileville. Tällä hetkellä ei esimerkiksi ole olemassa tutkittua tietoa, millaista on vaikuttava kuntoutus sisäilmasta oireileville.

Kuntoutukseen ja sosiaaliturvaan liittyviä ratkaisuja saadaan todennäköisesti odottaa vielä. Sillä välin Majvik 3 -suosituslauselmaehdotus näkee kannatettavana toimintamallina sisäilmasta oireilevien ohjaamisen järjestösektorin tarjoaman vertaistuen, erityisesti koulutettujen vertaistoimijoiden, piiriin.

 Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että vertaistuen merkitys on ymmärretty Majvik 3 -suosituslauselmaehdotuksessa, erityisasiantuntija Sari Mäki kommentoi.

Hengitysliito tarjoaa sisäilmasta oireileville monipuolista vertaistoimintaa ja tukea. Tutustu toimintaan tai liity mukaan Facebookissa toimivaan Hengitysliiton sisäilmavertaisryhmään.

Sisäilmasta oireilevien vertaispuhelimessa on meneillään joulutauko. Linja aukeaa taas helmikuussa 2024 tiistaisin kello 10–12 ja torstaisin kello 16–18 numerossa 044 407 7010.