Julkaistu: 11.5.2022
Uutiset

Hengitysliitto lahjoitti hengityksen apuvälineitä Kuopioon ja Jyväskylään 

Hengitysliitto lahjoitti hengityksen apuvälineitä Kuopion yliopistolliselle sairaalalle sekä Keski-Suomen Sairaala Novalle yhdessä paikallisten hengitysyhdistysten kanssa.

Hengitysliitto lahjoitti yhdessä Kuopion Seudun Hengitysyhdistyksen kanssa 5.5.2022 Kuopion yliopistollisen sairaalan lastentautien ja keuhkosairauksien poliklinikoille PARI eFlown ja Philips -lääkesumuttimia ja lasten matkahappirikastimen.  

 – Lämmin kiitos lahjoituksesta! Yhteistyö Hengitysliiton kanssa potilaiden hengityselinterveyden edistämiseksi ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi on keuhkosairauksien yksikölle hyvin arvokasta, sanoo ylilääkäri, osaamiskeskusjohtaja Minna Purokivi.  

Lahjoituksen vastaanottivat ylilääkäri Minna Purokivi ja ylilääkäri Marja Ruotsalainen. Lisäksi paikalla olivat Kuopion yliopistollisesta sairaalasta erikoislääkäri, palvelulinjajohtaja Päivi Salonen, apulaisylilääkäri Riitta-Liisa Patovirta, apulaisosastonhoitaja Vuokko Korhonen, kuntoutusohjaaja Riitta Moilanen ja Professori Heikki Koskela

Keski-Suomen Sairaala Novan lastentautien ja keuhkosairauksien poliklinikoille lahjoitettiin yhdessä Keski-Suomen Hengitysyhdistyksen kanssa PARI eFlow rapid- ja Omron-lääkesumuttimia. Tilaisuus järjestettiin 6.5.2022. 

– Merkittävät potilasryhmät ovat vaikeasti keuhkosairaat, joista nostaisin erityisesti kystistä fibroosia ja syöpätauteja sairastavat lapset esille. Myös vaikeat lihassairaudet vaativat jatkuvaa keuhkojen hoitoa lääkesumuttimella, toteaa lastentautien ylilääkäri Ole Anderssen.   

Lahjoituksen vastaanottivat keuhkoklinikan ylilääkäri Antti Saarinen ja lastentautien poliklinikan osastonhoitaja Kirsi Tolvanen. Mukana olivat hengitysyhdistyksestä puheenjohtaja Mari Sorsa ja sihteeri Tiina Salminen sekä Hengitysliiton harvinaisten keuhkosairauksien vertais- ja vaikuttamistoiminnan asiantuntija Marika Kiikala-Siuko.  

Laitteet on hankittu lahjoituksista, keräyksistä ja arpajaisista saaduilla varoilla. Hengitysliitto kiittää kaikkia lahjoittajia. Jos haluat lahjoittaa hengitysterveydelle, voit tehdä sen lahjoitussivullamme

Hengitysliiton rahankeräyslupa: RA/2020/1623