Mies tarkistaa seinän kuntoa.
Julkaistu: 14.6.2021
UutisetIlmastonmuutosRakentaminen

Korjausrakentamisen tiekartta korostaa neuvontaa ja koulutusta

Ympäristöministeriö on julkaissut 10.6. korjausrakentamisen tiekartan ja toimeenpanosuunnitelman, jolla vauhditetaan korjausrakentamisen strategian 2020–2050 toteuttamista. Strategian tavoitteena on vähentää rakennusten hiilidioksidipäästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Tiekartassa korostetaan asuinkiinteistöjen omistajille suunnattua korjausrakentamisen viestinnän ja neuvonnan sekä rakennusalan ammattilaisten koulutuksen ja osaamisen merkitystä. Tärkeiksi tunnistetaan myös uudet rahoitusmallit ja pitkäjänteiset, ennakoitavissa olevat valtion avustukset, jotka kannustavat korjaamaan rakennukset merkittävästi vaatimustasoa energiatehokkaammiksi.

Korjausrakentamisen strategia 2020–2050 linjaa kustannustehokkaat keinot, joilla Suomen olemassa oleva rakennuskanta saatetaan erittäin energiatehokkaaksi ja vähähiiliseksi vuoteen 2050 mennessä. Tunnistettuja toimia ovat mm. rakennusten tilatehokkuus, energiatehokkuutta parantava suunnitelmallinen kiinteistönpito, korjausten yhteydessä tehtävät energiatehokkuusparannukset sekä vähähiilinen lämmitys.

Tiekartan ovat laatineet Motiva Oy sekä VTT ja Tampereen ammattikorkeakoulu ympäristöministeriön ohjauksessa.

Lue korjausrakentamisen tiekartasta lisää ympäristöministeriön sivuilla.