tuoksuton myrskyävä meri
Julkaistu: 6.6.2022
UutisetHengitysterveys

Lisää hengitysterveyttä, tee #tuoksutON-lupaus

#tuoksutON-kampanja kannustaa pohtimaan omaa tuoksujen käyttöä.

Tuoksut vaikuttavat jokaiseen meistä. Hengitysliiton #tuoksutON-kampanja tuo tuoksut ja tuoksuttomuuden esille myönteisenä, elämään kuuluvana osana.  

Tutkimusten mukaan noin 10–40 % aikuisväestöstä herkistyy tuoksuille. Tuoksuherkkyys vaikuttaa merkittävästi noin 500 000 suomalaisen elämään. Tuoksuille herkkä ei totu tuoksuihin ajan mittaan.  

Tuoksuille herkistymisellä eli tuoksuyliherkkyydellä tarkoitetaan herkistymistä erilaisille tuoksuille ja hajuille. Jotkut ihmiset reagoivat vain yhteen tai muutamaan tuoksuun, osa taas moniin eri tuoksuihin.  

Rohkaisemme jokaista miettimään omaa suhdettaan tuoksuihin  

Rohkaisemme sinua miettimään omaa suhdettasi erilaisiin tuoksuihin ja niiden käyttöön. Tottumuksia on helpompi muuttaa, jos tiedostaa päivän aikana käyttämiensä tuoksujen määrän sekä sen, miten tuoksut voivat muihin vaikuttaa. 

Kannustamme sinua myös miettimään, mitä voit tehdä oman tuoksukuormasi vähentämiseksi. Tuoksukuormaa vähentämällä lisäät hengitysterveyttä ja parannat elämänlaatua. Tekemällä #tuoksutON-lupauksen lisäät hengitysterveyttä ja parannat hengityssairaiden elämänlaatua. Tutustu #tuoksutON-lupaukseen tarkemmin kampanjan sivulla.  

Lataa kampanjajuliste tai tilaa julisteita painettuna 

Voit ladata #tuoksutON-julisteita TuoksutON-kampanja-sivulta. Julisteita voi myös tilata painettuna. Julisteita löytyy myös somalin, arabian, englannin, ruotsin ja venäjän kielillä.