Sauvakävelijä kävelylenkillä. Kuva on rajattu niin, että kuvassa näkyy vain kävelysauvat ja kävelijän kädet.
Julkaistu: 17.2.2022
Uutiset

Pysytään liikkeellä myös koronan jälkeen

Korona-aika on koetellut meitä liikuntaharrastusten suhteen ja aikaa on vietetty kotona enemmän kuin yleensä. Kotona ollessa tulee helposti istuttua liikaa ja se altistaa monille terveysongelmille. Kannattaakin pysyä aktiivisena ja lähteä ulos liikkumaan tai jumpata kotona vaikka verkon kautta. Samalla mieli virkistyy ja keuhkot tuulettuvat.

Jos liikunta on jäänyt vähemmälle, niin maltti on valttia aloittaessa. Arkiliikuntaa on helppo lisätä esimerkiksi kauppareissun yhteyteen tai valitsemalla portaat hissin sijaan. Erityisesti koronavirustartunnan jälkeen liikuntaharjoittelu kannattaa aloittaa asteittain ja rauhallisesti. Tarkkaile, miten kehosi reagoi liikuntaan. Oireettomankin taudin jälkeen suositus on pitää viikko taukoa ennen harjoittelun aloittamista.  

Askel kerrallaan kohti kevättä  

Ei kuitenkaan hätää, aloittaminen on helppoa! Yksinkertainen ja yksi maailman parhaista liikuntamuodoista on nimittäin käveleminen. Ja mikä parasta, kävely on ilmaista ja helppoa eikä se vaadi kalliita välineitä.  

Hyvä ryhti ja keskivartalon tiukkana pitäminen on hyvä opetella kävelylenkkiä tehdessä. Askelien rytmi tulee pitää tasaisena ja reippaana. Kiinnitä huomiota hengittämiseen: nenän kautta sisään ja ulos hengittäessä ajattele vetäväsi napa kohti selkärankaa. Voit kokeilla kävelyspurtteja tai koukata lenkillä portaiden kautta. Kävelyyn voi yhdistää kyykkyjä tai askelkyykkyjä.  

Lisää virtaa verkkojumpista  

Kotona tehtäviä verkkojumppia löytyy esimerkiksi Hengitysliiton Youtube-kanavalta. Tule mukaan myös livenä ohjattaviin etäjumppiin joka keskiviikko kello 17! Osallistumaan pääset Hengitysliiton tapahtumakalenterin kautta.  

Lempeää liikettä sisäilmasta oireileville Facebookissa  

Ryhmässä on tilaa vertaiskeskustelulle, liikuntavinkkien jakamiselle ja mikä parasta, löydät ryhmästä kerran viikossa treenitunnin striimattuna kotiisi. Tervetuloa mukaan! Laita liittymispyyntö Lempeä liike -ryhmään ja vastaa esitettyihin kysymyksiin