kuvituskuva rokotus
Julkaistu: 2.9.2021
UutisetKorona

THL ehdottaa kolmatta koronarokoteannosta heikon immuunipuolustuksen omaaville

THL ehdottaa, että kolmansia koronarokoteannoksia annettaisiin ensimmäisenä ihmisille, joiden elimistön immuunivaste on sairauden tai sen hoidon vuoksi alentunut. Kyseessä ovat esimerkiksi elinsiirtopotilaat tai syöpäpotilaat, jotka ovat saaneet solusalpaajahoitoa. THL:n arvion mukaan tällaisia henkilöitä on noin 50 000.

”Kaksi rokoteannosta ei aina riitä tuottamaan näille ihmisille tarpeeksi hyvää suojaa vakavalta koronataudilta. Kolmas annos siis täydentää heillä perusrokotussarjan antaman suojan riittävälle tasolle”, sanoo ylilääkäri Hanna Nohynek THL:n tiedotteessa.

THL ehdottaa myös, että kolmas koronarokoteannos annettaisiin tehosteena niille, jotka ovat saaneet koronarokotuksen rokotusjärjestyksen kärkipäässä 3–4 viikon annosvälillä. Tähän ryhmään kuuluu koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuoltohenkilöstöä sekä muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavia työntekijöitä.

THL arvioi syksyn aikana tarvitaanko kolmatta annosta tehosteena myös muille väestöryhmille. Hanna Nohynekin mukaan on todennäköistä, että ainakin ikääntyneet ja riskiryhmiin kuuluvat tulevat tarvitsemaan tehosteannoksen.

Lue lisää aiheesta THL:n tiedotteesta ja Helsingin Sanomista.