mies puhuu puhelimeen
Julkaistu: 16.2.2022
UutisetVertaistoiminta

Vertaistukijakoulutus käynnistyy verkossa maaliskuussa 

Vertaistukija on koulutettu vapaaehtoinen, joka auttaa kanssaihmistä keskustelun keinoin. Luottamuksellinen tukisuhde on kahdenvälinen ja toteutuu puhelimitse, Teamsilla, kasvokkain tai muulla osapuolten keskenään sopimalla tavalla.

Vertaistukijoille löytyy kiinnostavia tehtäviä Hengitysliiton vertaispuhelinpäivystäjinä, liiton ja oman yhdistyksen vertaistukijoina sekä OLKA-toiminnassa sairaaloissa ja Toivo-sovelluksen kautta. Vertaistukijuus on Hengitysliitossa sopimuspohjainen vapaaehtoistehtävä.  

Hengitysliitto käynnistää vertaistukijakoulutuksen 21.3. Jos sairastat hengityssairautta, oireilet sisäilmasta tai läheisesi sairastaa ja olet käynyt jonkin Hengitysliiton vertaisaktiivikoulutuksen, tervetuloa mukaan! Koulutus sopii sinulle, jos olet jo sovussa oman tai läheisesi sairauden kanssa ja haluat auttaa muita omalla kokemustiedollasi.   

Vertaistukijakoulutus sisältää viisi kahden tunnin mittaista verkkoiltaa ja välitehtäviä. Osallistumista varten tarvitset älylaitteen, nettiyhteyden, sähköpostiosoitteen ja kuulokemikrofonin.  

Täytä hakulomake täällä. Hakuaika päättyy 14.3.  

Lisätietoja hausta ja koulutuksesta saat järjestöasiantuntija Päivi Suuniitulta, paivi.suuniittu(a)hengitysliitto.fi tai 040 6704870. Jos haluat kysyä vertaistukijuudesta kokeneelta toimijalta, soita Seija Leppäselle. Tavoitat hänet numerosta 044 5536616.