Kaksi henkilöä sauvakävelylenkillä. Kuvan henkilöt kävelevät pitkin lumista metsäpolkua keskellä talvea.
Julkaistu: 2.2.2021
UutisetHengityssairaudetKorona

Selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista

Sosiaaliturvan tarkoituksena on turvata ihmisille riittävä toimeentulo ja huolenpito kaikissa elämäntilanteissa. Sosiaaliturvaoppaan avulla opit tuntemaan sosiaaliturvan palvelut ja etuisuudet paremmin.

Sosiaaliturvaopas on luettavissa osoitteessa www.sosiaaliturvaopas.fi. Sivustolle on koottu laajasti tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista.

Oppaasta hyötyvät kaikki asiasta kiinnostuneet, ja se on sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden käytettävissä. Opas on hyvä työväline järjestöjen työntekijöille ohjausta ja neuvontaa varten.

Oppaan lähteinä on käytetty julkisia asiakirjoja sekä asiantuntijatietoa. Julkaisun on kirjoittanut 18 järjestöstä koostuva työryhmä, johon myös Hengitysliitto kuuluu.

Voit antaa palautetta oppaasta osoitteessa www.sosiaaliturvaopas.fi/yhteystiedot.

Korona ja sosiaaliturva

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne aiheuttaa monelle haasteita toimeentulon kanssa. Sosiaaliturvaan on kuitenkin tehty väliaikaisia helpotuksia. Ajantasaiset tiedot koronan vaikutuksista sosiaaliturvaan löydät osoitteesta www.kela.fi/korona.