yhteistyössä eteenpäin julkaisu kansi kuvituskuva
Julkaistu: 14.4.2021
UutisetSisäilma

Uudistettu julkaisu tarjoaa tukea koulujen sisäilmatilanteisiin!

Pohditko, kuinka päästä eteenpäin, kun koulun sisäilmatilanne vaikuttaa olevan solmussa? Tarvitsetko vinkkejä sisäilmaviestintään ja ratkaisuja lasten hyvinvoinnin tukeen ja koulun käyntiin? Yhteistyöllä eteenpäin! -julkaisu tarjoaa työkaluja niin kunnille, kouluille kuin vanhempaintoimijoille.

Koulujen sisäilmatilanteiden selvittäminen vie aikaa ja voimia kaikilta osapuolilta. Samalla, kun kiinteistön kuntoa tutkitaan tai sitä korjataan, on pystyttävä huolehtimaan niin lasten, perheiden kuin koulun henkilökunnan tarpeista. 

Ratkaistaan yhdessä! -hankkeen tuoreeseen Yhteistyöllä eteenpäin! -julkaisuun on koottu työkaluja ja vinkkejä koulujen ja perheiden työn ja arjen tueksi. 

Sisällöt on koottu yhteistyössä vanhempien, toimialajohtajien, rehtoreiden, opettajien, kouluterveydenhuollon ja muun oppilashuollon edustajien sekä muiden sisäilmatyöryhmien jäsenten kanssa eri puolilla Suomea.  

Vinkittyökalut ja toimintamallit on koottu kolmen teeman alle: 

  • Ratkaisukeskeinen lähestymistapa auttaa eteenpäin sisäilmatilanteissa 
  • Hyvä viestintä tukee yhteistyötä 
  • Miten järjestää lasten ja perheiden tuki 

Haastavissakin tilanteissa voi päästä eteenpäin

Ratkaistaan yhdessä! -hankkeen havaintojen mukaan haastavissa sisäilmatilanteissa on mahdollista päästä eteenpäin ratkaisukeskeisen lähestymistavan, hyvän vuoropuhelun, avoimen viestinnän, eri toimialojen väliset rajat ylittävän yhteistyön ja uusien toimintamallien luomisen avulla.  

Yhteistyöllä eteenpäin! -julkaisu sisältää vinkkien, työkalujen ja toimintamallien lisäksi Yhteistyöllä eteenpäin! -toimintatavan askeleet. Askeleiden avulla eri toimijat voivat löytää yhteistyössä ratkaisuja lasten ja perheiden avuksi ja tueksi. 

Ratkaistaan yhdessä! -hanke auttaa löytämään ratkaisuja lasten ja perheiden tueksi koulujen sisäilmatilanteissa. Hengitysliiton hankejärjestökumppaneita ovat Suomen Vanhempainliitto ja Homepakolaiset. Yhteistyötä tehdään Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Hanke toimii STEA-avustuksella vuosina 2018–2021. Lisätietoja hankkeesta: projektikoordinaattori Kiti Haukilahti, p. 044 407 7052, kiti.haukilahti(a)hengitysliitto.fi sekä Ratkaistaan yhdessä! -hankesivuilta.