Valmistuneet kokemustoimijat ja kouluttaja ryhmäkuvassa.
Julkaistu: 25.11.2021
UutisetVertaistoiminta

Yllätyshybridi kokemustoimijakoulutus tuotti uusia tarinoita jaettavaksi

Marraskuun puolivälissä Oulussa jaettiin todistukset 10 uudelle kokemustoimijalle, jotka ovat nyt valmiita oman sairastumis- ja selviytymistarinansa jakamiseen.

Kuvassa koulutuksen iloisissa päättäjäistunnelmissa kouluttaja Eeva-Liisa (eturivissä vasemmalla) ja kurssilaiset: eturivissä Ilpo, Maija-Liisa ja Heli, takana vasemmalta Satu A., Jaana, Esko, Arja, Seija, Sirpa ja Satu H.

Koronarajoitusten vuoksi uuteen toteutusmuotoon nopeasti muokattu koulutus haastoi aikataulut, mutta tuotti erinomaista tulosta. Hengitysliitto onnittelee ja toivottaa kaikki uudet kokemustoimijat tervetulleeksi.

Kurssilta valmistuneet ja heidän pääaiheensa:

  • Etelä-Suomi: Jaana Pahkamäki (astma), Sirpa Viita (uniapnea), Heli Salo (keuhkoahtaumatauti), Ilpo Jokinen (keuhkoahtaumatauti ja uniapnea).
  • Länsi-Suomi: Satu Ahopelto (harvinainen hengityssairaus).
  • Itä-Suomi: Seija Leppänen (harvinainen hengityssairaus).
  • Pohjois-Suomi: Esko Auraneva (uniapnea), Maija-Liisa Auraneva (astma ja uniapnea), Satu Heinoja (hengityssairautta sairastavan läheinen), Arja Pietikäinen-Vesala (astma).

Kouluttajina ryhmän matkalle osallistuivat järjestöasiantuntija Päivi Suuniittu ja kokemustoimija Eeva-Liisa Peltonen.

Tule kuuntelemaan kokemustoimijoita verkkoiltoihin tai oman yhdistyksesi tilaisuuteen! Lue lisää vertais- ja kokemustoiminta -sivulta.