Kielet

Hengityssairaat ja koronavirus – Hengitysliitto ylläpitää päivittyvää tietopakettia

17.03.2020
Meiltä
uniapnea tutkimustulos
Hengityssairauksia sairastavat ovat koronaviruksen riskiryhmää, joten heidän ja heidän läheistensä on syytä ottaa koronavirukseen liittyvät asiat tosissaan huomioon. Hengitysliitto julkaisee viranomaistietoon perustuvaa ja Filhan keuhkolääkärien tarkistamaa tietoa.

Uutta tietoa päivitetään koronavirusepidemian ajan mahdollisimman nopeasti Hengitysliiton verkkosivuille. Viestinnässä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n linjauksia. Verkkosivuilla on oma, koronavirusta käsittelevä osionsa, jossa on vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.  

Hengitysliitto ei anna henkilökohtaista terveysneuvontaa, mutta keräämme meille tulevaa palautetta ja teemme parhaamme, että useimmin kysyttyihin kysymyksiin saadaan hankittua asiantuntijavastaukset. Tiedot päivitetään Hengitysliiton verkkosivuille.

–Suositan seuraamaan valtakunnallisten ja alueellisten terveysviranomaisten julkaisemia tiedotteita, ohjeita ja sosiaalisen median päivityksiä. Niihin voi Suomessa luottaa, Hengitysliiton liittohallituksen puheenjohtaja, keuhkosairauksien erikoislääkäri Marina Erhola painottaa.

–Valtaosalla sairastuneista tauti on lievä ja siitä selviää kotihoidolla. Maalaisjärki ja rauhallisuus ovat valttia, jottei terveydenhuolto tukkeudu, Erhola arvioi yleistilannetta tällä hetkellä.

–Hengitysliitossa ei työskentele keuhkolääkäriä, vaan liiton työntekijät tekevät tiiviistä yhteistyötä Filha ry:n asiantuntijoiden kanssa vastatakseen koronaa koskeviin kysymyksiin, Erhola jatkaa.
Hengitysliiton digitaaliset palvelut, verkkovertaisryhmät ja asiantuntijoiden verkkoluennot järjestetään suunnitellusti. Verkossa tarjottavien palvelujen määrää pyritään lisäämään. Paljon asiaa ja ohjattua liikuntaa löytyy Hengitysliiton YouTube-kanavalta.

–Yksin ei hengityssairaan tarvitse jäädä, verkkovertaistoimintaan kannattaa viimeistään nyt tulla mukaan, järjestöjohtaja Mervi Puolanne sanoo.

–Kotona voi harrastaa liikuntaa YouTube-videoiden kannustamana, sillä kunnon ylläpito on tärkeä osa omahoitoa, Puolanne muistuttaa.