Frisbeegolfjumppa

Frisbeegolfkiekosta on moneksi. Nämä liikkeet lisäävät jalkojen ja keskivartalon lihaskuntoa sekä ylävartalon ja olkanivelten liikkuvuutta.  

Vatsakierto

Istu alustalla jalat koukussa ja kantapäät alustassa. Nojaa ylävartaloa hieman taaksepäin ja vedä napaa sisään. Vie frisbeetä vuorotellen molemmille sivuille ja seuraa katseella. Hengitä ulos jokaisen kierron aikana.
Vatsarutistus

Mene selinmakuulle, ylävartalo ja jalkapohjat alustassa, jalat koukussa. Nosta yläselkää alustasta ja vie frisbeetä kohti etuylä viistoa. Seuraa katseella. Rutista samalla vatsaa sisään ja hengitä ulos. Palauta selkä alustaan.
Frisbeen pyöritys pään ympäri

Ota kiekko käsien väliin ja vie sitä korvan vierestä pään ympäri. Tee 10 pyöritystä ja vaihda suuntaa. Vaihtoehtona voit nostaa samalla toisen jalan irti maasta. Pehmeä
alusta tuo lisähaastetta.
Taakse taivutus

Seiso tasajaloin tai toinen jalka edessä. Vie frisbee käsien välissä pään yläpuolella. Työnnä kiekkoa
taaksepäin ja rintaa eteenpäin. Hengitä samalla sisään ja pidä venytystä hetken. Tuo ulos-hengityksen aikana kädet takaisin eteen.
Käden pyöritys

Pyöritä kättä isoa ympyrää eteenpäin, pidä käsi ja hartia rentona. Tee 10–15 pyöräytystä ja vaihda suuntaa. Toista toisella kädellä.
Kiekon kääntö

Ota frisbee käsien väliin ja ojenna kädet suoraksi eteen. Käännä kiekkoa kuin auton rattia vuorotellen puolelta toiselle ja taivuta samalla ylävartaloa.
Ylävartalon käännöt

Ota leveä haara-asento ja frisbee molempiin käsiin. Taita yläkroppaa lantiosta ja vie rintaa maata kohti. Vie toinen käsi suorana kohti nilkkaa ja kurota samalla toista sivukautta ylöspäin. Tee sama toiselle puolelle. Tee vuorotellen yhteensä 10 liikettä.Askelkyykky kierrolla

Tee askelkyykky vuorojaloin ja kierrä käsiä aina
etummaisen jalan puolelle. Seuraa kiertoa katseella
ja hengitä ulos.

Kierto yläviistoon vuorokäsin

Ota askel eteen ja nojaa ylävartaloa etummaista jalkaa kohti. Kierrä saman puolen kättä yläviistoon ja seuraa kiekkoa katseella. Hengitä
samalla sisään. Tee sama toisella kädellä. Vaihda sitten etummaista jalkaa.
Sivukierto vuorokäsin

Seiso yhdellä jalalla ja nosta toisen jalan polvi ylös. Ota frisbee vastakkaiseen käteen. Lähde kiertämään vartaloa ja kättä sivulle, seuraa kiekkoa katseella. Hengitä samalla sisään. Toista liike toiselle
puolelle ja tee vuorotellen.
Kyykkyhaaste

Seiso haara-asennossa ja aseta frisbee pään päälle. Istuudu alas kyykkyyn ja yritä olla pudottamatta frisbeetä. Hengitä samalla sisään. Pidä polvet ja varpaat samassa linjassa. Älä pyöristä selkää.

Kuvat: Mika Nurmisen arkisto

Virkeyttä ja voimaa

Vinkkivihko liikuntaan tarjoaa vuoden jokaiselle kuukaudelle sopivan lajin ja liikuntaohjeet teemalla Hyvää puhinaa liikkeellä! Soveltuu kaiken kuntoisille ja ikäisille.