Ilmastonmuutos lisää sääriskejä

Ilmastonmuutos lisää äärimmäisten sääilmiöiden esiintymistä ja voimakkuutta sekä muuttaa niiden tyypillistä esiintymisajankohtaa. Äärimmäiset sääilmiöt lisäävät niin myrskyjä, rankkasateita ja tulvia kuin helleaaltoja, kuivuutta ja metsäpaloja.  

Tutustu

Tutkimusten mukaan suomalaiset saavat helteestä terveyshaittoja alhaisemmissa lämpötiloissa kuin esimerkiksi eteläeurooppalaiset. Yleisimpiä lieviä seurauksia ovat uniongelmat ja toimintakyvyn lasku. Hellejaksot lisäävät myös sairaanhoitopalvelujen tarvetta erityisesti aikoina, jolloin rakennukset lämpenevät ja sisälämpötilat pysyvät korkeina myös yöllä. 

Leudot talvet ja muut keliolosuhteita heikentävät sääolosuhteet merkitsevät liukkaita kelejä ja erilaisten tieliikenteeseen liittyvien onnettomuusmäärien kasvua. Samoin liukastumisten aiheuttamat tapaturmat sekä niihin liittyvä työkyvyttömyys ja kustannukset lisääntyvät. 

Liukkautta torjutaan pääsääntöisesti hiekoituksen avulla, mikä lisää katupölyn määrää ja hengitettävien hiukkasten pitoisuuksia erityisesti keväisin. 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Katso ”Uutta ilmassa” -ohjelman esittely. Kesto noin 10 minuuttia.

”Uutta ilmassa”

Näin vähennät sää- ja ilmastoriskien tuomia haittoja ja viet terveysteot omaan arkeesi.

sitä on nyt ilmassa ohjelma ilmastoriskiohjelman kansi helsingin kaupunki maisema

”Sitä on nyt ilmassa”

Tutustu Hengitysliiton sää- ja ilmastoriskiohjelmaan.

Tue toimintaamme

Lahjoittamalla Hengitysliitolle olet mukana tukemassa tärkeää työtä hengitysterveyden edistämiseksi ja hengityssairautta sairastavien elämänlaadun parantamiseksi.