Kuminauhajumppa istuen ja seisten

Kuminauhalla voit harjoittaa monipuolisesti ylävartalon lihaksia ja parantaa rintarangan liikkuvuutta. Mitä liikkuvampi rintaranka on, sitä helpompi on hengittää.  

Tee jokaista liikettä 20 kertaa.

Lavat auki

Seiso lantion levyisessä haara-asennossa. Laita nauha leveälle, ota nauhan päistä kiinni. Sisäänhengityksellä nosta kädet vartalon edestä suoraksi ylös ja vedä nauha selän taakse niin pitkälle kuin se menee. Uloshengityksellä laske kädet takaisin alas.
Liike vahvistaa yläselän lihaksia, avaa rintakehää ja venyttää rintalihaksia.


Ryhtiä sahaten

Seiso leveässä haara-asennossa toinen jalka edessä. Vie nauha etummaisen jalan alle ja ota nauhasta kiinni vastakkaisella kädellä. Sisäänhengityksellä vedä kyynärpäätä koukkuun taakse ikään kuin sahaisit. Uloshengityksellä palauta käsi hitaasti lähtöasentoon. Tee 10 liikettä ja vaihda puoli. Liike vahvistaa lapojen välisiä ryhtilihaksia sekä leveää selkälihasta. Hyvä ryhti helpottaa hengittämistä.

Vartalo vahvaksi

Laita nauha jalkojen alle ja ota nauhan päistä kiinni. Sisäänhengityksellä taivuta vartaloa suoraan sivulle ja uloshengityksellä palaa hitaasti jarruttaen pystyasentoon. Tee 10 liikettä ja vaihda puoli. Harjoitus vahvistaa kyljen lihaksia.

Kuminauhasoutu ja rentoutuminen

Ojenna toinen jalka eteen. Laita nauha etummaisen jalan alle ja ota nauhan päistä kiinni. Sisäänhengityksellä vedä kyynärpäät rauhallisesti taakse. Pidä liikkeen aikana kyynärpäät kylkien lähellä. Kuvittele lapaluiden väliin appelsiini, jota puristat joka
liikkeellä. Uloshengityksellä palauta kädet rauhallisesti jarruttaen suoraksi. Liike vahvistaa lapojen välisiä ”ryhtilihaksia”. Hyvä ryhti helpottaa hengittämistä

Kahdeksikko

Seiso lantion levyisessä haara-asennossa. Laita nauha leveälle, ota nauhan päistä kiinni. Pyöritä kahdeksikkoa pään päällä niin, että toinen käsi on aina edessä ja toinen takana. Hengitä rauhallisesti. Pyöritä 10 kertaa ja vaihda suunta. Liike avaa rintakehää ja parantaa olkanivelten liikkuvuutta.

Kuvat: Sasu-Matti Tenhunen/Luovi

Virkeyttä ja voimaa

Vinkkivihko liikuntaan tarjoaa vuoden jokaiselle kuukaudelle sopivan lajin ja liikuntaohjeet teemalla Hyvää puhinaa liikkeellä! Soveltuu kaiken kuntoisille ja ikäisille.