Hengitä syvään – ohjattuja hengitysharjoituksia Hengitysliiton YouTubessa

20.03.2020
Meiltä
pilatesohjaaja
Jooga, asahi, pilates ja mindfulness – kotona tehtävien harjoitusten avulla voit sujuvoittaa omaa hengitystäsi, rauhoittaa mieltäsi ja parantaa hengitysterveyttäsi. Katso videot Hengitysliiton YouTube-kanavalla.

Hengitys on tärkeä osa joogaa ja se toimii linkkinä kehon ja mielen välillä. Joogaharjoitukset rauhoittavat mieltä, tasapainottavat hermostoa ja lisäävät elämänvoimaa. 

Pilates-harjoittelussa hengitetään nenän kautta sisään ja suun kautta ulos hitaasti ja hallitusti. Sisäänhengitys suunnataan keuhkojen alaosiin, jolloin keuhkotuuletus paranee. Pilateksen avulla vahvistat keskivartaloa ja parannat ryhtiä. Parempiryhtisenä hengitys kulkee helpommin.

Asahissa liikkeet suoritetaan rauhallisen hengityksen tahdissa. Asahissa harjoitellaan tuntemaan ja hahmottamaan kehon asento eri liikkeissä. Hengitystilavuus lisääntyy pallealihashengitystä harjoittelemalla. 

Mindfulness tarkoittaa tietoista hyväksyvää läsnäoloa. Sen avulla opit tiedostamaan omia ajatuksiasi ja omaa hengitystäsi. Mindfulness tukee stressistä palautumista.

Kaikkien lajien ohjatutu harjoitukset Hengitysliiton Youtube-kanavalla > valitse soittolista Ohjattuja harjoitteita ja liikuntaa ikään ja kuntoon katsomatta.