Kielet

Koronavirusepidemian aikana kannattaa tehostaa kodin siivousta

25.03.2020
Meiltä
Siivous
Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, mutta voi tarttua myös pintojen kautta. Kodin pinnat kannattaa puhdistaa koronavirusepidemian aikana tavallista huolellisemmin.

Siivous kannattaa aina aloittaa puhtaista kohteista likaisempiin päin. Useimmiten kosketeltavat pinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, pöytäpinnat, valokatkaisijat, vesihanat, on pestävä huolellisesti ja usein. 

Siivouksessa voi käyttää heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Vessassa ja kylpyhuoneessa ja muissa saniteettitiloissa siivousta voi tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta. 

Kädet tulee suojata käsineillä pintoja puhdistettaessa. Yleiskäsineinä voi käyttää tiiviitä kertakäyttökäsineitä. Kädet tulee pestä vedellä ja saippualla kyynärvarsia myöten käsineiden riisumisen jälkeen.  

WC:n siivouksessa kannattaa käyttää koko ajan kertakäyttöisiä suojakäsineitä. WC-pöntön pesun ajaksi voi laittaa kertakäyttökäsineiden päälle kyynärpäähän saakka ulottuvat pitkävartiset suojakäsineet. Suojakäsineet tulee puhdistaa käytön jälkeen desinfiointiaineella. 

Kaikki siivousvälineet on pestävä huolellisesti siivouksen päätyttyä. 

Katso tarkemmat ohjeet TTL:n sivuilta.

Hengitysliiton sivuilla olevat Hei, me siivotaan -videot opastavat puhtaan kodin ja sisäilman ylläpidossa.