Jouluinen jumppa

Liikunnasta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää myös joulun alla. Onneksi omasta kunnostaan voi huolehtia vaikkapa jouluvalmisteluiden yhteydessä!

Jouluaskareet ovat jo itsessään hyvää arkiliikuntaa ja niiden lomassa voi tehdä erilaisia tehostavia liikkeitä. Samalla tulee lisättyä liikunnan kokonaismäärää.

Jouluisen jumpan liikkeet ovat liikkuvuutta, lihaskuntoa sekä rentoutta edistäviä. Toista liikkeitä 10–15 kertaa ja suosi palleahengitystä: nenän kautta sisään ja suun kautta ulos.

Jauhopurkin kurotus

Nouse varpaille ja kurota käsillä kohti purkkia yläkaapista. Veny niin pitkäksi kuin pystyt. Laskeudu takaisin alas ja laita purkki pöydälle. Toista viemällä purkki takaisin kaappiin.

Tasapainoilu patalapulla

Laita patalappu toisen jalan alle ja piirrä puoliympyrää edestakaisin. Voit myös piirtää patalapulla oman nimesi. Tee liike molemmilla jaloilla.

Villasukkahiihto

Liu’uta jalkoja vuorotellen villasukat jalassa lattiaa pitkin eteen. Kevennä liu’utettavaa jalkaa viemällä paino toiselle jalalle. Siirrä liu’utuksen lopussa paino etummaiselle jalalle. Palauta jalka toisen viereen. Vaatii hieman liukuvan alustan. Tarvittaessa voit ottaa pöydästä tukea.

Villasukkaluistelu

Liu’uta jalkaa sivulle, pidä paino toisella jalalla. Siirrä liu’utuksen lopussa paino sivulla olevalle jalalle. Toista toiselle puolelle. Vaatii hieman liukuvan alustan. Tarvittaessa voit ottaa pöydästä tukea.

Taikinan kaulinta

Liu’uta kaulinta edestakaisin pöytää vasten. Taivuta samalla ylävartaloa lantiosta pöytää kohti. Pidä keskivartalo
tiukkana ja kädet melko suorina. Mitä pidemmälle liu’utat, sitä raskaampi liike on.

Lahjapaketin kierto

Seiso selkä pöytään päin. Aseta paketti vartalon viereen pöydälle. Siirrä pakettia vartaloa kiertäen puolelta toiselle. Hengitä ulos samalla kun kierrät vartaloa sivulle.

Glögin nosto

Ota glögipullo tai -tölkki molempiin käsiin ja nosta käsiä vuorotellen ylös. Venytä samalla kylkeä ja hengitä
sisään. Muista hyvä ryhti.

Glöginyrkkeily

Ota glögipullo tai tölkki molempiin käsiin ja nyrkkeile eteen vuorokäsin. Pidä keskivartalo tiukkana. Muista
hyvä ryhti.

Joulutortun kurotus

Seiso selkä suorassa ja liu’uta leukaa edestakaisin eteen ja taakse laajalla liikeradalla. Pidä leuka koko ajan
vaakatasossa.

Essuvenytys 1

Ota käsillä essusta niin leveä ote, että pystyt viemään kädet suorana taakse. Työnnä rintaa eteenpäin ja anna
venyä hetken aikaa. Palauta kädet alas ja toista uudelleen.

Essuvenytys 2

Istu tuolille ja laita essu toista jalkapohjaa/päkiää vasten. Pidä käsillä kiinni essun päistä ja suorista jalka, toinen jalkapohja kiinni lattiassa. Vedä essua kevyesti vartaloa kohti ja nojaa ylävartaloa hieman eteenpäin. Anna takareiden ja pohkeen venyä. Toista sama toiselle jalalle.