Mietteliäs iäkäs nainen. Nainen näyttää miettivän ravintoon liittymiä asioita, sillä hänen takanaan on iso määrä erilaisia hedelmiä ja mehuja.

Ravinto ja ruokavalio

Monipuolinen ruokavalio auttaa ehkäisemään hengitysoireita

Terveellisellä ruokavaliolla on vaikutusta hengityssairauden oireiluun. Ruokavaliossa sinun kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti riittävään proteiinin saantiin ja sopivaan ateriarytmiin.

Hengityssairautta sairastava tarvitsee ravintoonsa proteiinia, jotta tärkeä lihasmassa ei vähenisi. Sinun kannattaa suosia ruokavaliossasi esimerkiksi maitotuotteita, juustoa, kananmunia, lihaa ja kalaa. Huolehdi myös aterioidesi riittävästä energiamäärästä.

Ravintoarvojen lisäksi sinun kannattaa kiinnittää huomiota myös ateriarytmiin. Sopiva ateriarytmi on aamupala, kaksi lämmintä ateriaa sekä tarvittavat välipalat. Välipalat voit ajoittaa esimerkiksi iltapäivään ja iltaan.

Lue lisää ravintosuosituksista ja terveellisestä ruokavaliosta Terveyskirjasto.fi-sivustolla.

Aiheeseen liittyviä sisältöjä

Sinua voi myös kiinnostaa

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Videossa pohditaan ravitsemuskasvatusasiantuntija Sanna Talvian johdolla sitä, miksi syömme tai olemme syömättä. Minkälainen on ajatusten, tunteiden ja kehon vuorovaikutus syömisessä? Miten ruokasuhdeajattelu voi muuttaa suhtautumista terveelliseen syömiseen?